Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pump track

MTB: ... v vsak slovenski kraj, bi lahko zapisali, saj tovrstni poligoni v zadnjem času rastejo kot gobe po dežju, kar je v bistvu pohvalno in navdušujoče. Tako je tudi v Orehku pri Postojni.

Nosilec projekta je lokalno športno kulturno društvo "Dejmo neki narest" v sodelovanju s KS Orehek.
Odgovorna oseba je Dejan Gorenc, nekdanji vrhunski gorski kolesar, ki si je svoje izkušnje z gradnjo kolesarskih objektov in dela z mladimi pridobil v slovenski prestolnici in prenovo tamkajšnje propadajoče BMX steze na Linhartovi ulici leta 2005, s katero je pomembno vplival na razvoj gorskega kolesarjenja v Ljubljani.

Nekaj novega!

Pump track bo nekoliko drugačen kot so tisti že zgrajeni. Njegova površina bo namreč asfaltirana! V podporo projektu je v nastajanju tudi nacionalni spletni portal Pumptrack Slovenija, ki bo poskrbel za oblikovanje pripadne skupnosti in prispeval trden temelj v podporo bodočemu razvoju kolesarskega športa v Sloveniji.
Spletni portal bo pričel z delovanjem 1. junija 2016 na naslovu www.pumptrack.si.

Lokalna podpora

Za uspešen pričetek gradnje prvega asfaltiranega kolesarskega poligona gre zahvala predvsem lokalni skupnosti Orehek pri Postojni, posestvu Grad Prestranek in Drevesnici Štivan. Vsi so se prijazno odzvali povabilu in se zavedajo pomena razvoja tega športa na lokalni ravni in koristi, ki jih bo le ta prinesel celotni skupnosti.

Kdaj?

Če bodo načrtovana dela potekala brez zapletov bo poligon na voljo kolesarjem že ob koncu meseca maja.

08.05.2016


Info:
enWikiPedia: Pump tracks
... začetki v letish 1970, 1980 ...
PumpTracs.ch
Naše poti so varne, primerne tako za malčke kot za starše ...

Kd-rajd.si (29.10.2010): Žiga Pandur in njegov pump track


 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije