Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Refugio Restanca, 2010 m

ponedeljek, 28. marec 2016, ob 22:18, Franci Savenc, ogledov: 815

Turni klub Gora - Aleš Seliškar: Na koncu najinega bivanja v Val d’Aranu sva si prihranila najboljše iz vodnika: »Un punto de paso obligado«.

Začela sva po kopni cesti, kjer promet ni dovoljen, kmalu se je začel sneg. Na koncu ceste pa naravnost gor skozi gozd. Nekakšen vzpon na Komno, samo malo bolj strm in s krajšimi ovinki. Vmes je malo zmanjkalo snega in so šle smuči na nahrbtnik. Ampak bilo je zabavno in je hitro minilo.
Ko sva prišla iz gozda sva bila že pri koči. Odprta je le kar dobra zimska soba. Kaj dosti smučarije se ni obetalo. Morala bi vzeti kočo za izhodišče, ker je nad njo kar nekaj dobrih vzponov. Tu je izhodišče za osemdnevno turo Alta ruta Aran-Pallars-Ribagorza. Verjetno kdaj drugič.
Vreme je bilo bolj sivo, mrčasto, ni pa bilo mrzlo. Odsmučala sva po dolinici in plazu ob poti. Najprej je kar šlo. Potem je bilo pa že več kamenja kot snega. Pa se nisva dala, malo po plazovini, malo čez rušje, nekaj tudi čez skale, malo abručanja, štamfanje navzdol in vmes kakšen zavoj, pa sva prišla do ceste – res je bilo samo za eksperte, ki jim ni škoda smuči. Pa še smuk po cesti do več kot zasluženega pira pri avtu, potem so pa v vasici sledili še tapasi in še …
Juhuhu! Mojca in Aleš

Oznake: smuTurno
eXTReMe Tracker