Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planinci - 05.03.16

Primorske novice: pohod po Jurčičevi poti; Pohod na Kucelj, ...

OBALNO PLANINSKO DRUŠTVO KOPER organizira v soboto, 5. marca pohod po Jurčičevi poti. Odhod avtobusa s parkirišča pred stadionom Boniflka v Kopru ob 7. uri. Lahke hoje bo za štiri ure. izlet vodi Tatjana Leban

POHOD NA KUCELJ iz Vrtovina v nedeljo, 6. marca. Zbirališče ob 8. uri na parkirišču v zaselku Lozarji. Ob 13. uri blagoslov pohodnikov v cerkvi na Školju sv. Pavla. Ob 13.30 proslava ob krajevnem prazniku. Slavnostni govornik na proslavi bo Božo Novak. V primeru slabega vremena bo proslava in pogostitev v dvorani pri osnovni šoli. Pohod na lastno odgovornost.

DRUŠTVO POHODNIKI TRIGLAV NOVA GORICA organizira v nedeljo, 6. marca, pohod Ročinj - Sv. Pavel - Sv. Peter - Ročinj. Pohod je lahek. Za vas se bo potrudila Milena Bole. Predhodne prijave za avtobus, ki pobira v Šempetru pri Gorici pri pošti ob 9. uri in v Novi Gorici na avtobusni postaji ob 9.10. Tel. št.: 041/735-202, 041/781-726.

DRUŠTVO ŠKABRIJEL 1917 organizira Pohod dveh vrhov na Sveto Goro preko Škabrijela, bo v nedeljo, 6. marca. Zberete se na vrhu Škabrijela ob 11. uri, od koder se boste spustili na Prevalo in nadaljevali pot na Sveto Goro. Na pohod se lahko odpravite iz različnih smeri. Hrana in pijača iz nahrbtnika. Priporočljiva primerna pohodniška oprema in obutev. Pohod je primeren za vse in bo trajal 4 do 5 ur. V primeru zelo slabega deževnega vremena pohod odpade. Info: 041/620-290.

33. TRADICIONALNI POHOD NA NANOS - PO VOJKOVIH POTEH v nedeljo, 6. marca, izpred OŠ v Podnanosu, ura ni določena. Pohod traja okrog 4 ure in je primeren za vse kategorije pohodnikov. Informacije na 041/535-118 (Elvis Krečič), 040/154-260 (Irma Božič).

POHODNIŠKA SEKCIJA ŠPORTNEGA DRUŠTVA BRINJ IZ POVIRJA organizira v nedeljo, 6. marca, tradicionalni 18. Povirski pohod. Zbirno mesto ob 13. uri za Zadružnim domom v Povirju. Odhod na vodno pot in spoznavanje okoliških kalov. Ob avtocesti ogled zapuščene lednice, nato pot do prenovljenega kala Gležnik. V Stedencih ogled treh znamenitih suhozidanih Štirn, spotoma ogled zaraščenega in pozabljenega kala Kalužce. Postanek ob največjem zaščitenem kalu na Krasu, Globočaju. Nadaljevanje poti po stezi do udornice Petnjak, spuščanje do spodmola in naprej skozi vas Brestovico. Zaključek pohoda v Grgurjevem etnološkem hišnem muzeju. Priporočjiva primerna obutev. Pohod traja približno 3 ure.

POHODNIŠTVO MARTIN BIZJAK organizira skupaj z društvom Kras S.O.S. voden Pohod po Doberdobskem Krasu, ki bo v nedeljo, 6. marca. Zbirno mesto je na AP Sežana (Kolodvorska 1) ob 8. uri, od koder se odpeljete z lastnim prevozom do Doberdoba (I) in kjer boste pohod začeli ob 8.30. Pohod bo potekal po krožni poti na vrh Debele griže in nazaj po Doberdobskem Dolu. Pohod je v dolžini 18 km, višinske razlike 180 m in traja 6 ur. Več informacij daje koordinator pohoda Martin Bizjak na tel.: 041/352-482 ali na www.pohodi-kras.homes-tead.com
 

05.03.2016

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije