Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 25.02.16

Drevo je padlo ...
Predviden razvoj vremena

Ob 12.02 je v naselju Kokra, občina Preddvor, pri delu v gozdu drevo padlo na osebo, ki je na kraju nesreče podlegla poškodbam. Reševalci Postaje GRS Kranj in gasilci JZ GRS Kranj so osebo s težko dostopnega terena prenesli do vozila in prepeljali v dolino, kjer so jo predali pogrebni službi. Na kraju so bili tudi reševalci NMP Kranj in policija.

Ob 12.24 se je na smučišču Kaštivnik, občina Vuzenica, pri padcu težje poškodovala smučarka. Na kraju so poškodovanki nudili prvo pomoč reševalci NMP Ravne na Koroškem. S helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP je bila prepeljana v UKC Ljubljana.

Ob 11.53 se je na smučišču Cerkno v občini Železniki poškodovala smučarka. Prvo pomoč in oskrbo so ji nudili reševalci na smučišču. Dežurna ekipa HNMP in posadka s helikopterjem Slovenske vojske sta poškodovano prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 14.37 so na Cesti na Grič, občina Borovnica, gasilci PGD Borovnica nudili pomoč reševalcem NMP pri prenosu poškodovanega jadralnega padalca do reševalnega vozila. Padalec je zasilno pristal na strehi hiše, od tam padel na tla in se poškodoval.

Predviden razvoj vremena

V četrtek bo pretežno oblačno, občasno bodo ponekod rahle padavine. Predvsem v severovzhodni Sloveniji bo zapihal jugozahodni veter. Ponoči se bodo padavine nekoliko okrepile in razširile na večji del Slovenije. Meja sneženja bo na nadmorski višini okoli 500 metri, ob močnejših padavinah pa lahko za krajši čas tudi nižje.
V petek bo sprva oblačno, dopoldne bodo padavine oslabele in nato v večjem delu Slovenije ponehale. Popoldne se bo ponekod delno zjasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja.
V soboto in nedeljo bo prevladovalo oblačno vreme. Na vzhodu bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, po nižinah bo deževalo.

 

25.02.2016

Uporabljane oznake: Bilten | GRS | vreme | plaz | RAZ | sneg


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <|> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe 
Padavine in snežne razmere
Snežne razmere

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 
Vreme-on.net
Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]

s Kredarice

GRZS: povzetek Biltena URSZR

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije