Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Vrtača

AO PD Ljubljana Matica/Forum - Janez Javoršek: Na izhodu iz ljubeljskega tunela naju včeraj ustavi avstrijski policaj in zahteva dokumente!

Nisem več tako mlad, da se nebi spomnil in doživel, da so nas pred desetletjem ali dvema mejni organi na vzhodni, severni in zahodni meji pregledali "do gat", ampak človek to pozabi in se navadi na lagodje pri prečkanju mej - tako da ne išče dokumentov ....

Pri Podnarju sva med prvimi, v gozdu nekaj centimetrov en dan starega pršiča (puhca), ko pa stopim iz gozda kar "butne" toplota v obraz, skorajda ne verjameš kakšen topel zrak spreminja sneg v težko, mokro gmoto. Precej snega znosimo navzgor v breg s coklami na kožah, ampak kasneje je marsikaj poplačano z zelo lepo smučarijo. 

Berem nekatera poročila na forumih, in ne morem si kaj, da me nebi motilo poročanje, ki bi lahko bilo bolj objektivno in pošteno. Iz sten se je že dopoldan plazilo vse mogoče, sneg je vidno tudi v senci prehajal v "vodo". Mogoče je pa bilo to samo na severni strani Karavank ...

22.02.2016
Sedlo Vrtača
Picasaweb: fotografije


Pred gozdom - pogled nazaj in po Stanku Klinarju; "najbrž najlepši naravni (neciviliziran) spust v Karavankah" (55 krat Karavanke)

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije