Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 18.02.16

ŠZL - Žiga Černe: Nekaj pohodov ...

Kajuhov pohod k Žlebniku
Kaj je domovina? Je to država, kraj, so to ljudje…? O domovini in ljubezni do nje je pisal tudi pesnik Karel Destovnik Kajuh in za domovino je, sredi vihre Druge svetovne vihre, dal tudi svoje življenje. Poklonite se mu na pohodu po severozahodnem delu Šaleške doline, ki ga boste v soboto, 20. februarja začeli ob 11.30 pri Kodrunovi domačiji v Lajšah, nasproti letališča pri Topolšici. Čaka vas slabi dve uri lahke poti, pri Žlebnikovi domačiji v Belih vodah pa vas bodo čakali kratek kulturni program, zaslužen čaj in tudi kaj za pod zob. Informacije: 041 415 553.

Valentinov pohod Sotinski breg
Če minulo nedeljo svojega partnerja ali partnerke niste utegnili razveseliti ob prazniku ljubezni, izkoristite možnost, ki vam jo s pohodom to soboto ponujajo na Goričkem. Na pot se boste ob desetih dopoldne odpravili izpred gostilne Valec v Sotini, vrhunec dvanajst kilometrov dolgega izleta bo prihod na najvišji vrh Prekmurja Kugel, ki se dviga 418 metrov nad morjem. Če se boste povzpeli še na stolp in pozvonili na zvon, se vam bo morda uresničila tudi kakšna želja. Med potjo bo poskrbljeno za okrepčilo, na cilju pa vas bo čakala topla malica. Informacije: 041 673 263, www.turizem-goricko.si.

Skalaški zimski triatlon
Na poučen in družaben, manj pa tekmovalen dogodek, ste v soboto vabljeni v Mojstrano. Pripravljajo tek do Peričnika (hoja ali tek brez smuči, tek na tekaških smučeh ali hoja s turnimi smučmi), ledno plezanje (hoja z derezami po lahki, ledeni strmini, ledno plezanje v lažji smeri z manjšo strmino ali ledno plezanje v težji smeri z večjo strmino) ter veleslalom (s turnimi ali tekaškimi smučmi). Vabljeni ste tudi začetniki, ki želite le uživati v zimski naravi. Zbor bo pri Slovenskem planinskem muzeju do 9. ure. Opremo imejte s seboj, le ledna kladiva si bo možno izposoditi. Informacije: 031 677 203, www.turni-klub-gora.si/Skala.

Nočni pohod na Rodne
Soboto izkoristite izlet do skritega bisera v Idrijskem hribovju. Rodne so razgleden vrh s čudovitim dnevnim razgledom, ki pa ga boste tokrat osvojili ponoči. Izhodišče bo na Bukovem ob 19. uri v Domu krajanov Kojci (pohodnikom se lahko pridružite tudi v Orehku ali Jesenicah pod Poreznom), poti pa se bodo združile pred domom Lovske družine Otavnik blizu Orehka. Po ne pretežkem vzponu na vrh in kratkem postanku, se boste spustili proti vasi Žabže (v primeru snega je možnost spusta s sanmi, žakljem…). Za vrnitev na izhodišča od tam bo poskrbljeno, prav tako pa domov ne boste odšli ne lačni in ne žejni. Glede na noč, bodite opremljeni vsaj z ročno svetilko. Informacije: 05 377 95 12.

Vzpon na zasneženi Mali Golak
Najvišji vrh Trnovske planote, ki je menda dobil ime po najmanjši pašni planini, bo cilj pohodnikov, ki se bodo nanj po razgled povzpeli v nedeljo iz Predmeje. Pridružite se jim v Športnem parku Tiha dolina med 8.00 in 9.00, skupne zmerne hoje pa bo za približno pet ur. Ker na skoraj tisočpetsto metrih vladajo zimske razmere, ne pozabite vsaj na male dereze in palice. Informacije: 041 590 648, www.drustvo-gora.si.

 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije