Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

40 let med stenami in vrhovi

PN/G-L: Za gore živim vsak dan

G-L: "Peter Podgornik"
 

Založba Sidarta bo v avli Kulturnega doma prodajala alpinistično literaturo po ugodnih cenah; tudi najnovejšo knjigo Alpski bojevniki

ponedeljek, 22. februar 2016, ob 05:29, Franci Savenc, ogledov: 617

Kulturni dom Nova Gorica: V sredo, 24. februarja, ob 19. uri predavanje Petra Podgornika

Malokateri obiskovalec osrednje goriške knjižnice ve, da se v delovni obleki vzdrževalca, ki hiti po raznih opravilih, skriva »gorski potepuh« Peter Podgornik.

Gore in vse, kar je povezano z alpinizmom, ga navdušuje že od mladih let. 40 let je minilo, od kar sta s Pavletom, bratom dvojčkom, začela plezati v stenah na južnem robu Trnovske planote. Leta 1976 je v Novi Gorici opravil začetni alpinistični tečaj pri alpinistični sekciji PD Nova Gorica in republiški začetni alpinistični tečaj v Vratih. Sledili so plezalni vzponi v domačih, kmalu pa tudi v tujih gorah. Aktivno je sodeloval pri delu na alpinističnem odseku, ki ga je nekaj let tudi vodil. Cilji so postajali vse zahtevnejši, na vrsto so prišle stene in vrhovi širom po svetu. Inštruktor mladih alpinistov po vsej nekdanji Jugoslaviji, gorski reševalec, jadralni padalec, predavatelj, spletni urednik … še marsikatero njegovo skrito gorsko zgodbo bomo skupaj z njim odkrivali v sliki in besedi.

Vstopnina: 5 €
Preberite spomine, ki jih je Peter Podgornik napisal ob 30-letnici vzpona na Cerro Torre in pobrskajte po spletni strani Primorske stene, ki je že dolga leta v njegovih uredniških rokah.

Peter Podgornik je dobitnik Nagrade za življenjsko delo v alpinizmu 2016 ...

eXTReMe Tracker