Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Iztrebke vzemite s seboj!

Slovenske novice: Wellington - Človeško onesnaževanje je vse večja težava, s katero se sooča turizem.

Tudi zaradi pohodnikov, četudi naj bi ti gojili spoštovanje in ljubezen do narave. »Ljudi moramo izobraziti o straniščnem vedenju v povezavi z okoljskimi vprašanji,« alpinist Rob Needs pravi v luči težav, s katerimi se sooča novozelandska sveta vulkanska gora Taranaki.
Za vzpon na za maorsko ljudstvo sveto goro, visoko prek dveh tisočakov in pol, namreč porabite dobrih pet ur in pol, vmes pa ni stranišč, zaradi česar ljudje opravljajo svoje potrebe kar ob poti. Logična posledica je, da je ta - podobno kot tudi mnogo drugih gora - preplavljena s človeškimi iztrebki, ob čemer je maorskemu ljudstvu in Uradu za varstvo narave prekipelo. Kajti čeprav ob vznožju gore za tri evre in pol prodajajo posebne vrečke za iztrebke, jih hribolazci ne uporabljajo, zaradi česar poskušajo doseči uzakonitev tega.
Ob čemer pa velja pridati, da Nova Zelandija ni edina, ki se sooča s tovrstnimi težavami. Ob sloviti Jakobovi poti v Španiji so zaradi tega namreč že postavili vrsto tabel, ki romarjem prepovedujejo izločanje v naravi.

21.01.2016

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije