Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ruska zima trka na vrata

vecer.com: Meteorologi napovedujejo občutne ohladitve in veliko snega

Po neobičajno toplem decembru se nam januarja obeta prava zima - z nizkimi temperaturami in veliko snega. Že za prihajajoči vikend bodo temperature še bolj padle, snežilo pa bo do 1300 metrov nadmorske višine, niso pa izključene padavine tudi do nižin. A to bo šele začetek.

Po poročanju italijanskega portala 3B meteo se nam v drugi polovici zime obetajo polarne razmere, ki naj bi bile prav tako ekstremne, kot je bil ekstremen topel december, vendar v negativno smer. Po njihovem lahko v drugi polovici januarja pričakujemo celo temperature do -20 stopinj Celzija z dolgimi obdobji jasnin in obsežnimi s padavinami. Oblačnega vremena, ki pozimi zadržuje temperaturo in preprečuje ekstremen ohladitve, bo zelo malo.

Takšno ekstremno vreme naj bi se obdržalo skoraj do konca februarja, ko se bo na hitro segrelo in že v nekaj tednih bomo sredi skoraj poletnih temperatur (obljubljajo med 20 in 25 stopinjami).

K tej napovedi pa moramo dodati še en podatek. Možnosti, da se bo taka vremenska napoved uresničila so za naše kraje 60 odstotne, kar pomeni, da so si napovedovalci vremena pustili dovolj maneverskega prostora tudi, če so se zmotili. (zvš, spletno urednistvo)

Vecer.si 01.01.2016


 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije