Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.12.15

GRS ob gasilcih na Peci Delo
Predviden razvoj vremena

Ob 10.35 je na območju gore Pece, občina Črna na Koroškem, prišlo do večjega požara v naravi. Posredovali so gasilci PGD Črna na Koroškem, Mežica, Prevalje in Kotlje ter KGZ Ravne na Koroškem, poleg gasilcev pa še gorski reševalci GRS Koroške in helikopter Slovenske vojske z opremo za gašenje. Gori podrast in trava na površini okoli pet hektarjev na težko dostopnem terenu. Okoli 22.00 so vse enote končale z gašenjem. Tekom današnjega dne bodo z gašenjem nadaljevali.

Predviden razvoj vremena

V sredo bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo večji del dneva pretežno oblačno. Ponekod bo lahko naletaval sneg. Popoldne se bo od vzhoda pričelo jasniti. Na Primorskem bo pihala zmerna burja, drugod vzhodni do severovzhodni veter.
V četrtek bo pretežno jasno, nekaj več oblačnosti bo v vzhodni polovici države. Hladno bo, veter bo postopno oslabel. V noči na petek bo oblačnost pričela naraščati.
V petek bo pretežno oblačno, a večinoma suho vreme.
V soboto bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla.


Delo, 30.12.2015 00:00 Brez helikopterja so bili povsem nemočni

Gozdni požar Vodo so v montažni bazen vozili gasilci, saj so okoliška jezera zamrznjena

Črna na Koroškem – Pohodniki, ki so včerajšnji sončen zimski dan izkoristili za izlet na najvišjo koroško goro Peco, so se zaradi gostega dima, ki se je vil nad goro, morali takoj vrniti v dolino. Pokazalo se je, da gori gozd na nadmorski višini 1900 metrov. Zaradi strmega in težko dostopnega terena požara niso mogli pogasiti brez pomoči vojaškega helikopterja, ki pa je v Črno na Koroškem priletel po skoraj štirih urah čakanja. Do njegovega prihoda je na slovenski in avstrijski strani Pece gorelo že pet hektarov gozda. Vojaški helikopter je vodo za gašenje zajemal iz bazena, ki so ga postavili na stadionu v Črni na Koroškem. Gasilci vseh prostovoljnih gasilskih društev iz Mežiške doline in poklicni gasilci z Raven na Koroškem so vodo na stadion vozili s cisternami. Helikopter ni mogel zajemati vode v nobenem od koroških jezer, saj so ta zaradi mraza poledenela. Zakaj je zagorelo, še ni znano.

30.12.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije