Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Znova v steni

Gorenjski glas - Maja Bertoncelj: Plezalne legende na desetih dnevih Kranja

Na desetih plezalnih dnevih Kranja so sezono zaključili športni plezalci, v steni in pod njo pa smo znova videli tudi številne legende slovenskega plezanja.

Kranj - Od petka do nedelje so potekali Plezalni dnevi Kranja. Billi so že deseti.

»Zaznamuje jih dogodek, ki smo ga poimenovali Legende znova v steni. Na enem mestu so se zbrale več ali manj vse legende slovenskega športnega plezanja na čelu z Iztokom Tomazinom, ki je prinesel športno plezanj e k nam. Kot vedno j e potekal tudi veliki finale državnega prvenstva v težavnosti in balvanih. Pripravili pa smo tudi spremljajoče aktivnosti in zanimivo časovnico desetih let. Zaznamovala jo je složnost vseh, ki prostovoljno delamo na tej prireditvi, na kateri sodeluje okrog sto prostovoljcev, več ali manj vsi člani PD Kranj, Alpinističnega odseka. Prireditev se je prijela, obisk se je zelo povečal, kar je bil tudi namen, da privabimo čim več ljudi in jim približamo ta Šport,« je povedal Matevž Vučer, eden izmed organizatorjev iz AO Kranj. Za legende so v nedeljo pripravili dve smeri, lažjo in težjo. Po predstavitvi vsakega posebej se jih je večina vanjo tudi podala.

V Kranju je bil tudi finale državnega prvenstva v športnem plezanju. Tako na balvanih kot v težavnosti j e med članicami zmagala Mina Markovič (ŠPK Plus) pred domačinko Tjašo Kalan (AO Kranj). Med člani je bil na balvanih najuspešnejši Jernej Kruder (ŠPO Celje), drugo in tretje mesto je pripadlo Članoma PK Škofja Loka Urbanu Primožiču in Juretu Raztresnu. V težavnosti pa sta si prvo mesto razdelila Urban Primožič in Domen Škofič (ŠPO Radovljica).

Maja Bertoncelj  

  01.12.2015
Plezalne legende znova v steni

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije