Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Tudi z gorskim kolesom

MTB - Niko Lesar: ... legalno po Poti spominov in tovarištva

Na Mestni občini Ljubljana sprejeli odlok, s katerim so ukinili prepoved vožnje s kolesi po Poti spominov in tovarištva, dobrih 30 km dolge poti okoli Ljubljane, pod pogojem, da pešci niso ogroženi.

Na Odprimo poti (Urejati - ne prepovedati) so objavili:
V zavodu Turizem Ljubljana so pojasnili, da je bila z odlokom, ki je bil 31. julija 2015 objavljen v Uradnem listu RS št. 57/2015, črtana 8. alineja Odloka o urejanju in čiščenju občinskih cest in javnih zelenih površin iz leta 2009. Ta je na javnih zelenih površinah prepovedovala ustavljati, parkirati ali se voziti z vozili, delovnimi stroji, motornimi kolesi in kolesi, razen izjemoma za potrebe vzdrževanja zelenih površin. In kot zelena površina je bila zajeta tudi Pot spominov in tovarištva. Poleg tega je k nejasnosti glede kolesarjenja prispevala tudi brošura o PST. V njej je pisalo, da je po PST dovoljena vožnja z navadnimi kolesi, prepovedana pa je vožnja z gorskimi kolesi in tekmovanje z navadnimi kolesi. Ta tekst je na njihovi spletni strani že popravljen, spremenjen bo tudi v brošuri, ki bo v kratkem ponovno izšla.

V razmislek

Čeprav smo se gorski kolesarji šest let po PST vozili ilegalno in bili v prekršku, se nam poraja vprašanje zakaj na takšni javni površini naenkrat nismo več vsiljivci in prekrškarji, kljub temu pa se ne moremo brez strahu voziti po okoliških gričih, kjer ni tolikšnega pretoka pešcev, tekačev, sprehajalcev? Jasno, na PST ni borbe z lastništvom, soglasji in Zakonom o ohranjanju narave, a vseeno. Del poti poteka tudi čez Golovec, kjer je sprehajalcev veliko, še več jih je naprimer na odseku pri Koseškem bajerju. Spremembo seveda pozdravljamo in sprejemamo z odprtimi rokami, a še vedno s cmokom v grlu.

26.11.2015

 
Vir: MTB


Vir: OdprimoPoti

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije