Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Plezanje in kanček adrenalina

Primorski dnevnik: Lara Iscra Škerl

V otroštvu se je 23-letna Openka Lara Iscra Škerl preizkusila v različnih športih. Kotalkanju in odbojki je sledil cheerleading. Pri navijaškem klubu Cheerdance Millenium je trenirala in tekmovala dobrih 12 let, na kar je zaradi službenih urnikov opustila redno športno udejstvovanje. Poskusila je tudi s fitnesom. Pred nekaj leti se je preko plezalnega tečaja približala delovanju Alpinističnega odseka Slovenskega planinskega društva Trst: »Plezanje me je že po prvem dnevu na umetni steni navdušilo. Kmalu sem začela plezati tudi izven urnikov tečaja in plezanje je postalo s časom moj prvi konjiček. Sicer sem življenje v naravi in gore vzljubila kot tabornica in sem se že kot otrok preizkusila na daljših izletih. Uživam v tem,«je dejala rekreacijska plezalka, ki se ob lepem vremenu preizkusi tudi na daljših plezalskih vzponih. Najlepši gorniški podvig doslej je doživela minulo poletje. Prvič se je povzpela na Montaž: "Turo priporočam vsem, ki so že nekoliko bolj izkušeni planinci."

Uslužbenka Nove srl rada osvaja vrhove, posveča pa se tudi hitrim spustom. Pred dvema letoma si je zamislila posebni darilni bon za skok s padalom, nato pa se je ob isti priložnosti še sama opogumila in v tandemu skočila s padalom iz višine 4000 metrov nad Portorožem. »Izkušnja mi bo vedno ostala zapisana v spominu, težko pa bi opisala doživetje. Ne izključujem, da bom v prihodnosti tudi ponovila skok s padalom,« pravi Lara, ki rada dviguje stopnjo adrenalina v krvi. Brat Marko je obenem jadralni padalec in skupaj z njim je pred kratkim tudi vzletela z vrha nad Ajdovščino, kar je ljubiteljica bolj ekstremnih občutkov označila »za bolj umirjeno zadevo.«

Poleg plezanja se v prostem času rada sprehaja tudi po kraških gričih, in kolesari. V ponos si šteje, da je že dvakrat prekolesarila Maraton prijateljstva iz Ljubljane v Lonjer. Ob gorskem in cestnem kolesu razpolaga tudi z lastnim 200- kubičnim kros motorjem Beta, s katerim je včasih bolj pogosto zahajala na blatne proge.

V bližnji prihodnosti bi rada uresničila posebno željo: »Rada bi se preizkusila na bolj zahtevnemu zimskemu plezanju v steni. Seveda so zimske razmere veliko bolj zahtevne, potrebna je posebna oprema. Še prej pa moram zbrati dovolj izkušenj.« (mar)

 21.11.2015

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije