Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razgibajmo se - 29.10.15

ŠZL - Žiga Černe: Rekreacija ta vikend. Vabljeni ...

Evropski pohod prijateljstva
Če ste mislili, da se je rekreativna sezona zaključila z Ljubljanskim maratonom, ste se zmotili. Celo na praznični konec tedna, ki nam žal ne bo dal še kakšnega dodatnega prostega službenega dneva, dogodkov ne bo manjkalo. Najbolj bo seveda oblegana reformatorska sobota, saj bo v nedeljo večina pešačila zaradi drugih razlogov. Enega izmed sobotnih pohodov bodo pripravili na jugozahodu Goričkega. Do pol desete dopoldne se boste zbrali pri gederovskih gasilcih, krožna ravninska pot pa vas bo okoli petnajst kilometrov vodila čez nekaj avstrijskih obmejnih vasi in nazaj čez Korovce do Cankove. Informacije: 040 298 484, 031 493 009.

Pohod po bojiščih Soške fronte
Na zadnjo soboto v oktobru se boste lahko udeležili tudi pohoda ali turnega kolesarskega vzpona v spomin na žrtve Soške fronte. Pot vas bo vodila preko Sv. Katarine in Prevala skozi vojaška bivališča - kaverne in strelske jarke na Sveto goro, kar za pohodnike pomeni okoli štiri ure vzpona in spusta, za kolesarje pa seveda nekaj manj. Začetek bo ob 9. uri s Trga Jožeta Srebrniča v Solkanu. Za prehod kavern boste potrebovali (naglavno) baterijsko svetilko. Informacije: 051 638 826, www.solkan.net.

Petrova pot okoli Ambrusa
Osrčje Suhe krajine spoznajte na sobotnem pohodu. Organizatorji vas bodo popeljali na dobrih trinajst kilometrov dolgo krožno pot po treh suhokranjskih goricah, mimo cerkvice sv. Petra na Kamnem Vrhu in mimo jame Petrovke. Pot ni pretirano naporna, namenjena pa je predvsem lahki hoji, ob prijetnem druženju in spoznavanju skritih kotičkov Ambruške doline. Start bo ob 9. uri pri lovski koči Ratenca. Informacije: 041 780 333, www.ivancna-gorica.si.

Čarovniški pohodi
Pri nas smo menda hudobne čarovnice nehali preganjati že pred stoletji, medtem pa so se razmnožile dobrosrčne, ki nas bodo v soboto pospremile na nekaj sprehodov. Za udeležbo na desetkilometrskem pohodu po smučarsko obiščite Gornje-slovenje goriško vinsko cesto, ki med svojimi vinorodnimi griči skriva tudi Svečinske gorice. Začetek HelloVINO pohoda bo ob desetih v Svečini, čakajo pa vas pisani vinogradi, čarobno vzdušje in vesel zaključek v vinotoču. Palice za nordijsko hojo si boste lahko sposodili. Informacije: 031 663 843, www.svecina.com.
Drugič se boste s čarovnicami srečali na nočnem pohodu po Krajinskem parku Duplek. Začetek bo ob 19. uri dvorano v Spodnjem Dupleku, od koder vas bodo čarovnice z baklami odpeljale po poteh krajinskega parka in Dupleškega jezera do malice in tekočega okrepčila na končni postaji, skoraj na izhodišču. Vabljeni so tudi otroci. Informacije: 070 823 510.
Čarovnice se bodo v soboto popoldne odpravile tudi proti planinski koči na Hleviški planini. Pridružite se jim ob 17. uri pred okrepčevalnico 3x3 v Idirji, izbrale pa so daljšo pot čez Prižnico. Obvezna je dobra pohodna oprema in svetilka. Informacije: Telefon: 051 418 421, www.planinsko-drustvo-idrija.si.
Pod Olimsko goro, v Deželi pravljic in domišljije, stoji koča Pri čarovnici. Mali in veliki pohodniki jo obiščite v soboto, z odhodom ob šestih zvečer izpred Pivovarne in pivnice Haler v Olimju. Na kratkem, približno trikilometrskem sprehodu, si boste v čudovitem okolju in čarovniškem vzdušju lahko ogledali veliko zanimivega. Dobrodošle so bakle, lučke, čarovniška oprava… Informacije: 031 633 841, mktd-lepestrune.si.
»Strašni pohod s čarovnicami« pa bodo v soboto zvečer pripravili kamniški študenti. Ob 19. uri bo odhod s parkirišča pri Alpremu v Kamniku, vmesni cilj pa bo na Starem gradu. Povabite še prijatelje, da vas ne bo preveč strah! Ob poti vas bodo namreč čakali pravi pravcati hudobci. Za vse neustrašne udeležence bo na vrhu posebno presenečenje, za vse pa bodo prodajali pečen kostanj, izkupiček pa namenili božičnim in novoletnim darilom za otroke ki jih drugače dobri možje verjetno ne bi obiskali. Informacije: 041 753 572, www.skk.si.

 

Športni koledar: planinstvo

G-L, arhiv: Razgibajmo se

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije