Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Do naziva mlajši pripravnik

Črnuški AO - Mojca Prinčič: Pa smo šli ... še eno kljukico v letu 2015 narest ...

V nedeljo, 27. septemra, smo se z Mažijem in Maticom odpravili po nazive mlajši pripravnik. Maticu je manjkal še en vzpon, meni dva.

Da bi nam uspela dva vzpona v enem dnevu je Maži skrbno naštudiral in pripravil plan. Prva smerca je bila v steni Nad Šitom Glava - Steber ob Kamenkovem Kaminu. Druga smerca pa na severni strani NŠG - Košir Brelih. Kratek dostop, ravno prava težavnost, vreme pa se je super držalo.

Ko smo se zjutraj pripeljali na Vršič smo se odločili da še malček počakamo v avtu da bo nehalo pihati.. oz. smo bili sigurni, da bo čez nekaj časa bolj toplo. Veter sicer ni nehal pihati, ko pa je našo smerco že obsijal sonček smo se odločili, da gremo potipat kakšen občutek nam bo dala skala. Ko smo prišli na vstop smeri smo ugotovili, da je skala prijazna, topla in pripravljena na naš naskok. Že zelo hitro na začetku je smer precej izpostavljena, tako da smo se kar hitro ogreli. Kasneje nismo imeli več težav, brez hujših problemov smo bili že na vrhu na zasluženem sendviču. Smer je delno opremljena z nekaj svedrovci in ima dostojen alpinistični pridih ... Ko smo se prijetno okrepčali smo hitro sestopli nazaj na Vršič in se že podali proti severni steni NŠG. Na poti do tja nama je Matjaž razložil in večkrat pokazal kako najti vstop v smer (kajti če si enkrat že preblizu steni si s skicami težko pomagaš). Vstop v našo smer smo našli cca 50 m levo od vstopa v Hanzovo.

Tam sončka ni bilo in vedeli smo, da ga tudi ne bo. Kljub temu, da je bila skala hladna, smo se pogumno podali tudi v drugo smer. Tokrat z nogavicami v plezalkah in rokavicami na rokah.

Smer je bila ocenjena lažje kot prejšnja, vendar sva se z Maticom strinjala, da nama je bila prva smer lažja. Najprej poplezamo po kaminu ... Matic si vzame čas in se rihta..rihta...še malo rihta.. tako da ga z Mažijem kar nekaj časa čakava na štantu. Po manjši pridigi, sledi zajeda na stolp ki smo jo malček falili oz. naredili krajši ovinek. Na stolpu super stojišče, kjer Maži naredi super slikice, sledi kamin ki nas je dobro ogrel, po tem ko nas je na stolpu prepihal veter. Za konec pa še THE KAMIN ki se je dal super preplezat.. ni bil moker, sluzat in algast kot smo pričakovali. Po lažjem svetu navzgor.. in imamo še drug vzpon v žepu. JUPI. Maži je naredil dober plan ... na vrh je pripeljal nas vse 4 ...

Čas je za čevlje za sestop.. po melišču hop na Vršič in v avto na toplo. Juhu, uspelo nam je. Zaslužena pica in pivo in topla postelja... Super dan, super izkušnja... človek res ne ve, česa vsega je sposoben, če se ne odloči, da zmore. Maži, hvala za vse, ti si moj HEROJ

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27668

Informacije

Informacije