Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Nesreča na izletu

Slovenske novice: ... za zaključek sezone: omahnil v globino

Pri soteskanju na Gregorčičevem slapu pod vasjo Vrsno se je huje poškodoval 41-letni avstrijski državljan.

NOVA GORICA – Včeraj ob 15.24 so policijo obvestili, da se je med soteskanjem v potoku Volarja na Gregorčičevem slapu pod vasjo Vrsno poškodoval avstrijski državljan.

Policisti PP Bovec so z zbiranjem obvestil in ogledom kraja nesreče ugotovili, da se je okoli 14.30 skupina osmih tujih državljanov (sedem avstrijskih in nizozemski državljan) v lastni režiji odpravila na soteskanje prek Gregorčičevega slapu pod vasjo Vrsno v širši okolici Kobarida. Vsi so v sosednji Avstriji vodniki soteskanja in so se zbrali, da bi sezono zaključili z izletom in s soteskanjem prek omenjenega slapu.

»V skupini je 33-letni moški hodil kot prvi, za njim pa se je prek približno 70-metrov dolgega Gregorčičevega slapa spuščal 41-letni moški (oba avstrijska državljana). Ko se je prvi že spustil do dna slapa, se je za njim na spust pripravil 41-letni Avstrijec, ki pa je med spustom prišel pod močan curek vode iz slapa, zato se ni mogel pripeti na vmesno sidrišče in je pod pritiskom vode popustil prijem ter nato omahnil v globino med 10 in 15 metri. Po padcu je Avstrijec pristal v plitvem tolmunu, kamor se izteka slap, in utrpel hude telesne poškodbe,« so sporočili iz PU Nova Gorica.

V ljubljanski klinični center

Ostali člani skupine so poškodovancu takoj na kraju nudili prvo pomoč in o tem obvestili pristojno službo (Regijski center za obveščanje). Na kraju so pomoč ponesrečencu nudili tudi člani GRS Tolmin in član GRS iz Bovca, v reševanje pa se je vključila tudi posadka helikopterske nujne medicinske pomoči z vojaškim helikopterjem. Poškodovanca so prepeljali do bližnje vasi Volarje v občini Tolmin, kjer so ga najprej zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin in člani HNMP z Brnika. Po nudeni zdravniški oskrbi so ga s helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center.

Policisti PP Bovec bodo na podlagi zbranih obvestil in ugotovljenih dejstev podali poročilo okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

29.09.2015 10:08
Nesreča na izletu za zaključek sezone: omahnil v globino

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije