Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Škofic in Markovičeva

Delo: Domen Škofic je zmagal na 5. tekmi sv. pokala v težavnosti v Puursu, Mina Markovič je bila druga.

Puurs - Slovenski plezalec Domen Škofic je zmagal na peti tekmi svetovnega pokala v težavnosti, ki jo je gostil belgijski Puurs. Slovenski uspeh je z drugim mestom dopolnila Mina Markovič.

Domen Škofic je v Puursu prikazal izjemno plezanje in vodil od kvalifikacij do samega konca ter edini preplezal do vrha vse štiri smeri, tako da si bo dobro zapomnil svojo premierno zmago v svetovnem pokalu.

Drugo mesto je osvojil Avstrijec Jakob Schubert, tretje pa Španec Ramon Julian Puigblanque.

V moški konkurenci v svetovnem pokalu vodi Francoz Gautier Supper (357 točk), drugi je Jakob Schubert (327), tretji Francoz Romain Desgranges (307), Domen Škofic je peti (282).

Markovičeva zaostala le za Kimovo

Pri ženskah je bila najboljša Južnokorejka Jain Kim, ki je, tako kot Domen Škofic, vodila od začetka do konca tekmovanja.

Na odlično drugo mesto se je zavihtela Mina Markovič, ki je v finalu pridobila mesto in se utrdila v skupnem vodstvu. Na oder za zmagovalke se je uvrstila tudi Belgijka Anak Verhoeven, ki je bila skupaj s Kimovo v vodstvu po kvalifikacijah in polfinalu, nato pa izgubila dve mesti.

Mina Markovič ima v skupnem seštevku svetovnega pokala 420 točk, druga je Avstrijka Jessica Pilz s 345 točkami, tretja pa Jain Kim s 334 točkami.

V Puurs sta odpotovala še dva slovenska predstavnika. Tjaša Kalan in Urban Primožič sta tekmovanje končala v polfinalu na 10. oziroma 12. mestu.

Do konca sezone sta še dve tekmi, naslednja bo med 17. in 18. oktobrom v kitajskem Wujiangu, 14. in 15. novembra pa bo še finale sezone v Kranju.

  27.09.2015 21:16
Škofic in Markovičeva na stopničkah v Puursu



Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije