Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Razstava

PS Bazovica: ... „Skupaj v gorah – zajedno u planinama“, otvoritev v ponedeljek, 5. oktobra, ob 19. uri v Državnem arhivu na Reki

Ob 140. obletnici ustanovitve je Hrvatski planinarski savez skupaj s Planinsko zvezo Slovenije pripravil razstavo „Skupaj v gorah – zajedno u planinama“, ki je bila oktobra 2014 premierno odprta v Slovenskem planinskem muzeju.
Razstava je nato gostovala še v Ljubljani in Sevnici, na Hrvaškem pa v Zagrebu in Tršću. Od 5. do 14. oktobra bo na ogled tudi na Reki.

Razstava z sliko in tekstom govori o več kot stoletnem sodelovanju planincev dveh držav. Posebno je poudarjeno sodelovanje v alpinizmu in odpravarstvu. Razstava bo na ogled v Državnem arhivu na Reki, Park Nikole Hosta 2, z otvoritvijo v ponedeljek, 5. oktobra ob 19. uri.
V sklopu tega velikega dogodka bo naslednji dan, 6. oktobra 2015, ob 19. uri v Slovenskem domu KPD Bazovica na Reki, Darko Berljak, znani hrvaški alpinist in voditelj številnih himalajskih odprav, s predavanjem „Skupaj v Himalaji“ spregovoril o skupnih podvigih slovenskih in hrvaških alpinistov.

Veselimo se vašega prihoda
Darko Mohar   

  ...09.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije