Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Reševalci niso mogli pomagati

Žurnal24: Očetu med sestopom čez Komarčo zdrsnilo. Umrl je še na kraju nesreče.

Na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje so sporočili, da je včeraj malo pred 19. uro pri sestopu čez Komarčo v občini Bohinj sin pogrešil očeta. Gorski reševalci GRS Bohinj so pogrešanega našli mrtvega.

Ponesrečencu je na poti skozi Komarčo zdrsnilo in padel je v grapo. "Gorski reševalci so ga z vrvno tehniko potegnili iz grape in ga prenesli na primerno mesto, kjer ga je pobral helikopter SV z dežurno ekipo GRS Brnik,“ še piše na spletni strani.

Val 202 je poročal, da je 13-letni sin sam sestopil v dolino in poiskal pomoč.

V gorah polne roke dela

Včeraj so imeli reševalci polne roke dela. Posredovati so morali tudi pri sestopu štirih planincev s Planine Korošica v občini Tržič, ki niso mogli nadaljevati poti, saj je hudournik odnesel pot.

Pri Slapu Rinka pa si je planinka pri hoji poškodovala nogo. Planinko so na kraju oskrbeli reševalci Postaje GRS Celje, ki so jo prenesli v dolino, od koder so jo prepeljali v bolnišnico v Celje.

Na gori Robanov kot se je izgubil planinec, ki je zašel iz označene poti. Posredoval je reševalec Postaje GRS Celje, ga našel in ga pospremil v dolino.

Na Svetem Petru nad Begunjami v občini Radovljica pa je pomoč zaradi toplotnega udara potrebovala mlajša tuja pohodnica. Reševalci Postaje GRS Radovljica in dežurna ekipa za reševanje v gorah so jo oskrbeli in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico.

Na poti iz Ljubelja proti Prevali, občina Tržič, pa je neko planinko obšla močna slabost. Posredovali so reševalci Postaje GRS Tržič in dežurna ekipa za reševanje v gorah v spremstvu helikopterja slovenske vojske.

 09.08.2015
NESREČE V GORAH: Reševalci pohodniku niso mogli pomagati


(Foto: Shutterstock)

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije