Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Mladi planinci na taboru v Lepeni

 

 

torek, 21. julij 2015, ob 05:29, Mitja Gleščič, ogledov: 1154

OPD Koper: Planiniski tabor v Lepeni

 Mladi planinci iz mladinskega odseka Obalnega planinskega društva Koper so od 27. junija do 04. julija preživeli nepozaben teden na planinskem taboru v Lepeni. Tabora so se udeležili otroci iz vrtca Koper - enota Pobegi - Zajček ter učenci OŠ Koper, OŠ Dušana Bordona, OŠ dr. Aleš Bebler –Primož Hrvatini, OŠ Elvire Vatovec Prade in Centra za usposabljanje Elvira Vatovec Strunjan, pod vodstvom mentorjev, vodnikov, kuharice in medicinske sestre.


Teden je minil zelo hitro v družbi prijateljev, v prijetnem vzdušju in neokrnjeni naravi. Namen tabora je spoznavati gore in varno planinarjenje, naučiti se osnove planinske šole, doživeti življenje v naravi in na taboru in ne nazadnje spodbujati druženje z vrstniki. V tednu dni so mladi planinci opravili različne pohode in sicer na Krnska jezera in na Veliko Monturo, povzpeli so se na Svinjak, sprehodili so se po Soški poti, ogledali so si Velika in Mala korita in obiskali zapuščen zaselek Lemovlje.
Seveda pa na taboru ni manjkal orientacijski pohod. Otroci so se pomerili v štafetnih igrah, spuščali so se po žičnici in organizirali tudi tradicionalni »narobe dan«, ko so otroci prevzeli vodstvo. Zadnji večer je bil planinski krst, na katerem so novim planincem dodelili planinska imena. Polni vtisov in novih doživetij so se vrnili domov, kjer bodo nadaljevali z brezskrbnimi počitnicami.

Adriana Vitez

eXTReMe Tracker