Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrtna nesreča padalca

Danes nekaj po 16. uri se je na vzletišču za jadralne padalce na Kobali smrtno ponesrečil jadralni padalec, poroča Uprava za zaščito in reševanje. + Večer  

Padalec italijanske narodnosti je poškodbam podlegel še pred prihodom reševalcev.


Večer: V občini Tolmin se je smrtno ponesrečil italijanski jadralni padalec

vecer.com, Črna kronika: Na vzletišču za jadralne padalce na Kobali v občini Tolmin se je v soboto popoldne, nekaj po 16. uri, italijanski jadralni padalec tako hudo poškodoval, da je poškodbam podlegel še pred prihodom reševalcev, so sporočili iz centra za obveščanje uprave za zaščito in reševanje.

Kot so še navedli, je okoli 150 metrov pod vrhom Mrzlega vrha, prav tako v občini Tolmin, ob približno isti uri moral zasilno pristati še en padalec, ki je obvisel na drevesu, a ni bil poškodovan.

Kar nekaj dela pa so imeli tudi gorski reševalci. S helikopterjem so dopoldne najprej na Rudno polje prepeljali poškodovanega, dehidriranega in izčrpanega planinca, ki je padel na poti med Pokljuko in Studorskim prevalom v občini Bohinj, le malo zatem pa v jeseniško bolnišnico še planinca, ki je imel na poti med Vodnikovim domom proti Planiki zdravstvene težave.

Okoli poldneva so v bližini Domžalske koče na Veliki planini v občini Kamnik oskrbeli planinca, ki si je zvil gleženj in ga z vozilom prepeljali v kamniški zdravstveni dom. Oživljali so tudi planinca, ki ga je okoli 500 metrov pod vrhom Kanjevca v smeri Trente v občini Bovec obšla slabost, vendar mu niso več mogli pomagati in je na kraju dogodka umrl. (spletno uredništvo, sta)
 

 

 

 

 

Vecer.si 11.07.2015

 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije