Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Gorsko kolo:

nedelja, 5. julij 2015, ob 05:28, Boris Štupar, ogledov: 978

velik potencial za razvoj eko-turizma. Brez skupnih norm ne bo šlo

Selva di Val Gardena, Bolzano - gorsko kolo je definitivno orodje za spodbujanje okoljsko trajnostnega turizma v gorah in zlasti vzdolž gorskih prelazov. Vendar pa obstaja močna potreba po ureditvi za odgovornost v primeru nesreč na poti in vzdrževanja, ki varuje posamezne interesne skupine, od lastnikov zemljišč do upravljalcev, od kolesarjev do pešcev.

Ta vprašanja so obravnavali na okrogli mizi na Tublà Nives v Selva Val Gardena  v oviru Hero bike festivala. Okrogla miza je bila dobro obiskana.
Večer je organiziral Gerhard Vanzi, ki je k sodelovanju povabil ekipo strokovnjakov za obravnavo tem gorskega kolesarjenja in njegovih novejših oblik (glej e-kolo) kot priložnosti za obliko turizma v gorskem okolju.

Kot moderator je nastopal Harald Pechlaner - EURAC Institute of Bolzano. V razgovoru so se lotili velikega potenciala, obenem pa so ob praktičnih primerih nedavnih incidentov med pešci in drvečimi kolesarji spraševali kako bi sploh lahko uskladili dve različni skupini na isti poti ... Montagna TV

Oznake: KOL
eXTReMe Tracker