Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Zadnji dve nedelji

AK Črna na Koroškem: V nedeljo teden dni po osjseti sma se z Andrejem namenila v Igorjev steber v Veliki Raduhi. Ko sma hodila do smeri sem kar na enkrat zagledal linijo,

... ki poteka med Stebrom Velike Raduhe in Igorjevim stebrom, pa sem rekel Andreju: fant to je pa treba zlest. In mu ni bilo treba dvakrat rečt in že se je zapodil v novo linijo.
Žal pa je bilo takrat premokro, tako da je preplezal slab rastežaj in se nato spustil pod smer.
Ker pa nama je potem zmanjkalo časa za Igorjev steber sva jo potem mahnila v Blagajniško smer (V/IV, II, 270 m) in jo kar hitro splezala, čeprav je bila stena mokra kot hudič! Pa drugič nadaljujema sva si govorila.

Prejšnjo nedeljo, 28. junija, sem si pa zaželel smer Živa (VI/V+, IV, 165 m) v Mali Raduhi. Pa čeprav je Andrej hotel v Peco na sončno stran. Pač, kaj si more, bo me pa že poslušal in šel z mano!

Smer je res lepa, kot mi je pred leti rekel Teodor Jelen - Tedi, da tako lepe smeri v Raduhi še ni plezal. In res, v tretjem raztežaju me je presenetila čudovita luska ok.15 metrov dolga. Sva oba kar juckala, ko sva se vzpenjala čez njo.
Najtežji del smeri je pravzaprav predzadnji rastežaj. Prečnica v levo pod previsom, čeprav je ocena v vodničku V, sva se strinjala, da je precej težja. Mogoče tudi zato, ker naju je malo namočila ploha, ki se je kar naenkrat pojavila.
Skratka res ena lepših smeri, kar sem jih plezal v Raduhi

Plezala Blaž ... in Andrej ...; več fotografij na AK Črna

  02.07.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije