Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Sevniški planinski maraton - 2015

Planinsko društvo Lisca Sevnica ob 110. obletnici delovanja organizira množično pohodno rekreativno prireditev 

Ponujamo zanimiv izbor šest raznolikih pohodnih poti (od 6 do 67 km dolžine), ki potekajo pretežno po Sevniški planinski poti, markirani obhodnici po območju občine Sevnica, katere krajši odseki poti pa potekajo tudi po občinah Šentjur, Laško in Škocjan.

Sevniški planinski maraton ponuja pestro izbiro pohodnih izzivov za vse starostne skupine. Ponuja izzive vztrajnim pohodnikom, tudi tekačem, pohodniške užitke, rekreacijo družinam ter športno-kulturno-zabavno preizkušnjo najmlajšim, ki jih spodbujamo k zdravem načinu življenja z gibanjem v naravi. Med pohodi boste spoznali tudi številne naravne in kulturne zanimivosti (cerkve, gradove, običaje …).

Trase udeležence vodijo po markiranih planinskih poteh po gozdovih, travnikih, grebenih s čudovitimi razgledi, mimo izjemnih kulturnih in naravnih znamenitosti. Posebej zanimivo je območje Lisce (947 m), najbolj priljubljene izletniške točke v Posavju. Na trasah bodo kontrolne točke z okrepčili, kulturnim programom, animacijami za najmlajše … Po prihodu na cilj se boste lahko osvežili na bazenu Sevnica ali se udeležili številnih športno-animacijskih aktivnosti.

Prireditev bo v soboto, 29. avgusta, s štartom ob 6. (Trasa 6), 7. (Trasa 5), 8. (Trasi 3,4) in 9. uri (Trasa 1 in 2) na igrišču pri Športnem domu Sevnica, Prvomajska ulica 15a, Sevnica.
Enkratno doživetje, ki ga ne smete zamuditi!

Podrobnosti na planinskimaraton.si 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije