Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odličen plavalec, ki je umrl v gorah

Primorski dnevnik: Mladi Elia Ghisellini umrl v bolnišnici po tveganem spustu in padcu na Zoncolanu; pred 12 leti v podobni nesreči umrl 25-letni Sebastiano Apollonio

Prijatelj ga je v nedeljo zvečer posvaril pred nevarnostjo, on pa je v temi vztrajal po strmi gozdni poti in to je bilo zanj žal usodno. Tržačan Elia Ghisellini, ki še ni dopolnil 21 let, je med zahtevno hojo s smučišča na gori Zoncolan skozi gozd proti Ravasclettu zašel v napačno smer, naposled pa padel v globok jarek in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oživljali in po zapleteni intervenciji spravili na helikopter, nekaj ur zatem pa je mladenič podlegel poškodbam v bolnišnici v Tolmeču. Kdor ga je poznal, opisuje Elio Ghisellinija kot zlatega fanta, ki je bil dobrega srca. Bil pa je tudi odličen športnik, že od malih nog je bil včlanjen v plavalno društvo Ghisleri na Pončani. Odlikoval se je v plavanju s plavutmi, v tej disciplini je na državnih prvenstvih nekajkrat za las zgrešil bronasto medaljo. Pravkar je postal učitelj plavanja, z malimi plavalci pa se je zabaval vsega en teden. Potem je s prijateljem odšel na izlet na goro Zoncolan, s katere se ni vrnil živ.
Dogodek je marsikomu priklical v spomin podobno tragedijo izpred 12 let, ko se je 25-letni Tržačan Sebastiano Apollonio zadržal v zavetišču v dolini Val Badia in se poslovil od prijateljev, nakar je zvečer sam zasmučal proti dolini in se ponesrečil na snegu ter izgubil življenje v mrzli noči.

Več v tiskani izdaji Primorskega dnevnika ...

16.03.2015

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije