Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Turni smučarski tečaji SPD

Slovenski dom: Letošnja zima smučarjem prav gotovo ni naklonjena; zima je tako rekoč v kraju in komaj si je smučar privoščil kako nedeljo za smuk.

Bilo je več dežja kot snega in vreme je bilo stalno nagajivo. Ampak pravi smučarji čakajo samo na pomlad. Oni dobro vedo, da je najlepša smuka spomladi, ko se vreme malo ustali. Treba je sicer iti malo višje, ampak trud je s takim izletom stotero poplačan. Vtisi takih tur so nepozabni in kdor je enkrat okusil pomladno sonce v planinah, tega vedno znova vleče nazaj v brezskrbno prostost. Gore imajo svojo moč in v zgodnji pomladi so opojnejše kot le kdaj.

SPD bo s 15. marcem pa do 15. maja odprlo vse najvažnejše smučarske postojanke v Triglavskem pogorju. Staničeva koča (2332 m), Triglavski dom na Kredarici (2315 m) in koča pri Triglavskih jezerih bodo odprte ves ta čas Celodnevna oskrba pri daljšem bivanju stane 35 —40 Din. Za točen program in vse podrobnosti teh tečajev, ki bodo pod strokovnim vodstvom, da je na razpolago pisarna SPD v Ljubljani, Aleksandrova cesta, pa tudi mi bomo naše čitatelje o vsem obveščali.

Danes predvsem opozarjamo na turni smu¬čarski tečaj, ki ga bo vodil g. Kveder Janez. S praktičnim in poučnim izletom bo popeljal g. Kveder udeležence po Zlatorogovih stopinjah, tečaj se prične 22. marca in traja teden dni. Vsa prijavnina, hran a in prenočišče za ves čas stane 450 Din za osebo. Izhodišče je Mojstrana, nato po dolini Krme na Staničevo kočo, od tam čez Hribarice na Sedmera jezera, na Bogatin, Vogel in na zaključno točko izleta na Črno prst. Torej ves venec triglavskih planin. Vse podrobnejše informacije daje SPD. Predpogoj za udeležbo je pa znanje plužnih lokov ter vzdržnost. Prijave so omejene.

Slovenski dom, 6. marec 1936
 

06.03.1936

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije