Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Izlet SPD v Bolgarijo

Jutro: Ljubljana, 15. junija

Čez mesec dni bodo naši planinci posetili bolgarske planinske tovariše ter si v njihovi družbi ogledali med drugimi lepotami tudi Rilo planino, se povzpeli na vrhunec Pirina in ob zelenih gorskih jezerih občudovali čar bolgarskih gora ter se končno odpeljali do Varne, kjer se bodo kopali v valovih Črnega morja.

Izlet je sestavljen tako, da se ga lahko udeleži vsak povprečen planinec, ki je kolikor toliko vajen hoje po gorah. Dnevni pohodi bodo trajali pet do šest ur, če so kdaj daljši, se jim lahko izogne tisti, ki bi mu bilo to preveč.
Vzponi v bolgarskih gorah so zelo položni, v splošnem lažji kot pri nas. Za prenos prtljage bodo na razpolago mezge. Kdor je bil že na Golici ali na Kamniškem sedlu, mu vzpon na Musala — 2925 m — in na El Tepe ne bo delal nikakih težav.

Začasni program izleta je naslednji: 15. julija, ponedeljek: odhod iz Ljubljane z večernim vlakom ob 20. — 16. julija, torek: prihod v Sofijo ob 22.40 — 17. julija, sreda: ogled Sofije. — 18. julija, četrtek: z avtomobilom Samokov. Čamkorja in vzpon do koče Musala — 4 do 5 ur hoda, 2500 m, lahka tura. 19. julija, petek: vzpon na vrh Musala 2925 m — in povratek na Čamkorjo čez Sitniakovo ter z avtobusom vožnja Čamkorja-Šamokov-Banja Separevo, 20. julija, sobota: vzpon na kočo Skakavico, 4 ure, lahko, ca 2000 m, Sedmera jezera do 2600 m. Rilski samostan. — 21. julija, nedelja: vožnja Rilski samostan-Bansko z avtobusom. — 22 julija, ponedeljek: pohod do koče Banderice v Pirinu 4 ure, vzpon na E1 Tepe — še nadaljnje 3 ure —, povratek v kočo eno uro. — 23. julija, torek: koča Banderica-Vasiljačka jezera — koča Damjanica — 5 ur. — 24. julija, sreda: koča Damjanica-Papazgiol, povratek v kočo Damjanico — 8 do 9 ur; kdor noče, počiva v Damjanici. — 25. julija, četrtek in 26. julija, petek: koča Damjanica-Bansko, dalje z avtobusom čez Jundolo-Bjelovo in z železnico iz Bjelova v Plovdiv ter vožnja Plovdiv-Trnovo-Varna. 27. julija, sobota: Varna. — 28. julija, nedelja in 29. julija, ponedeljek: povratek preko Sofije v domovino.

Vsak udeleženec mora biti član Slovenskega planinskega društva, ker se bodo poslužili izletniki popusta na železnici na podlagi objave. Skupni stroški bodo znašali okrog 1700 Din. Za morebitne vizume naj ima vsak udeleženec pripravljenih okrog šest fotografij formata 6X9 in naj pošlje dve sliki do 22. t. m. SPD v Ljubljani. Oprema je turistovska za gore. Morebitna varijanta za Carigrad se bo sestavila v Sofiji ali Varni; stroški bodo višji za ca 1000 Din (turški vizum, vožnja in dvodnevno bivanje v Carigradu). Obvezne prijave sprejema pisarna SPD v Ljubljani, Aleksandrova cesta 4, najdalje do 22. t. m. Vabimo planince in planinke, da se v obilnem številu udeleže lega prvega skupinskega izleta slovenskih planincev v Bolgarijo.

Jutro, 16. junij 1935

16.06.1935

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije