Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

19. Spominski pohod

MOJA GORSKA POT SKOZI ČAS - seznam gora, planinskih koč, bivakov ... s prvimi pristopi, razvrščenimi po nazivu, nadmorski višini, dnevu obiska in času pristopa
========== Arhiv: Bohinj ==========

Video: 19. Spominski pohod

četrtek, 30. april 2015, ob 05:29, Janez Pikon, ogledov: 1394

Spominski pohod v spomin Francetu Bajtu na Rudnico se redno izvaja od leta 1997 dalje, tokrat še devetnajstič zaporedJanez Pikon: Na priljubljeno Rudnico, člani planinske sekcije LIPBled-Bohinj, počastimo spomin Francetu Bajtu, članu našega društva.

Povzpeli smo se na Rudnico (946 m) po Ivanovi poti do ozelenelih Senožet, kjer je že opaziti prebujanje pomladi. Strmo vzpenjanje proti gori se kmalu spremeni v bolj položno in prijetnejše nadaljevanje sončnega pobočja nad vasjo Brod.

Daljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okoliciDaljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okoliciZapustimo goro in se v smeri Široke police, ter po stari rudarski poti vrnemo v dolinoZapustimo goro in se v smeri Široke police, ter po stari rudarski poti vrnemo v dolinoDaljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okoliciDaljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okolici

Pot nas vodi mimo v davnini izkopanih brezen ob stezi, kjer je nekoč stala tudi rudarska koča, ki so jo uporabljali takratni domačini - rudarji za pridobivanje rude na gori. Mimo lične drevesne kapelice se teren zravna in kmalu dosežemo razgledni vrh s klopco.

Na priljubljeno Rudnico, razgledno goro in točko sredi Bohinja, člani planinske sekcije LIPBled-Bohinj, počastimo spomin Francetu Bajtu, članu našega društvaFrance BajtFrance Bajt med potjo na RudnicoDaljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okolici, zaključimo še s skupinsko fotografijo, zadovoljni zapustimo goro in se v smeri Široke police, ter po stari rudarski poti vrnemo v dolino

Daljše posedanje na razglednem temenu gore, ob zanimivih pogovorih udeležencev, ter razgledovanjem po okolici, zaključimo še s skupinsko fotografijo, zadovoljni zapustimo goro in se v smeri Široke police, ter po stari rudarski poti vrnemo v dolino.

Pohod v spomin Francetu Bajtu na Rudnico se redno izvaja od leta 1997 dalje. Dva mesca po smrti se je nekaj udeležencev naše planinske sekcije prvič udeležilo pohoda v njegov spomin, ter takrat sklenili, da bo pohod vsakoleten. Predlog takratnega predsednika Jožeta Marolta smo sprejeli in tokrat izvedli že 19. Spominski pohod.

Janez Pikon

Oznake: FOT
eXTReMe Tracker