Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Pogrešanega zmajarja našli mrtvega

  23.04.2015 19:48


G-L: Pogrešan zmajar 

Vecer.si 25.04.2015


Poletel je z jadralnim zmajem s črnimi krili in se ni več vrnil (Facebook)

četrtek, 23. april 2015, ob 22:52, Franci Savenc, ogledov: 1686

Delo: Nazadnje so ga videli včeraj okoli 17. ure nad vasjo Gozd

Tržič − Policijska postaja Kranj je od včeraj zvečer iskala jadralnega zmajarja, 50-letnega moškega, doma iz okolice Ljubljane. Danes okoli 18. ure so ga našli mrtvega na območju Struške - glavni greben Karavank.

Zmajar je vzletel včeraj okoli 15. ure iz vasi Gozd nad Križami v občini Tržič. Po zbranih podatkih je nato menda odjadral ob grebenu Karavank v smeri Jesenic. Nazadnje so ga videli okoli 17. ure nad vasjo Gozd.

Policisti in kriminalisti, ki so na kraj poleteli s helikopterjem, še opravljajo ogled in ugotavljajo vzroke nesreče.


Večer: Zmajar umrl v Karavankah

Večer, Črna kronika: 50-letnega jadralnega zmajarja Iztoka Jarca iz okolice Ljubljane, ki so ga policisti iskali s helikopterjem, so našli mrtvega na območju Struške, na glavnem grebenu Karavank. Policisti in kriminalisti, ki so zato preklicali iskanje, vzrok nesreče še ugotavljajo.
Nesreča se je zgodila v sredo. Ta dan okoli 14.30 je Jarc z jadralnim zmajem odletel iz Gozda v okolici Tržiča. Nazadnje je bil na nebu viden ob 16.30, na 3200 metrih nadmorske višine nad Grintovcem, letel je proti Kranjski Gori. Kaj in kje je šlo narobe, še ni znano, signal njegovega mobilnega telefona so nazadnje zaznali med Radovljico in Dovjem. Policisti so ga iskali tudi s helikopterjem in po dnevu iskanja je upanje, da bodo 50-letnega zmajarja našli živega, žal ugasnilo. Mrtvega so našli na območju Stuške, glavnega grebena Karavank. (čk)
 

eXTReMe Tracker