Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Svetniki TNP pisali premierju Cerarju

Gorenjski Glas - Mateja Rant: Člani sveta javnega zavoda Triglavski narodni park (TNP) so v odprtem pismu predsednika vlade Mira Cerarja pozvali k ponovnemu premisleku glede imenovanja Bogomila Breznika za vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda TNP.

Bled – »Ob potrditvi Breznika za vršilca dolžnosti direktorja javnega zavoda TNP žal ugotavljamo, da se je vlada odločila ignorirati mnenje sveta ter se namesto transparentnosti, strokovnosti in zaupanja odločila za politično potezo, ki spominja na žalostne zgodbe slovenske sedanjosti,« je 17 podpisanih svetnikov zapisalo v odprtem pismu premierju Miru Cerarju. Na januarski seji sveta je namreč Bogomil Breznik dobil nezaupnico, saj je njegovo imenovanje zavrnilo kar 13 od 14 prisotnih svetnikov. Zato predsednika vlade pozivajo k »ponovnemu premisleku pri tako pomembni odločitvi, kot je odločitev o vodenju Triglavskega narodnega parka, tega edinstvenega dela naše države«. Odgovor premierja pričakujejo v desetih dneh.

V primeru, da bo vlada vztrajala pri odločitvi o imenovanju Breznika, bodo svetniki smatrali, da njihov glas in mnenje za upravljanje javnega zavoda nista pomembna in bodo »temeljito razmislili o smiselnosti nadaljevanja dela v svetu«.

V pismu so premierju predstavili tudi po njihovem za park škodljive vidike take odločitve. Prepričani so, da se z ignoranco jasno in nedvoumno izražene volje sveta podira zaupanje med ključnima organoma zavoda. Lokalnim in ostalim vpletenim skupnostim se pošilja sporočilo, da njihovo mnenje pri tako pomembni odločitvi vlade ne zanima in ga smatra kot nepomembnega. »V občutljivem obdobju sprejemanja načrta upravljanja TNP je to še posebno problematično, škodljivo in nepotrebno.« Prepričani so tudi, da je kredibilnost kandidata s tako popotnico načeta že na začetku, in ne omogoča vzpostavitve zaupanja med njim in deležniki, ki je nujno za uspešno delovanje javnega zavoda. Kot so še zapisali, so politično motivirane in povsem nestrokovne odločitve slab signal državljanom, da se »vzorec nestrokovnega, političnega in za Slovenijo škodljivega kadrovanja nadaljuje tudi v tej vladni ekipi, ki je pridobila zaupanje volivcev na povsem drugih, bolj plemenitih zavezah«.

Mateja Rant

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije