Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Ne boste verjeli, kaj je to!

Cekin.si: Za 500 funtov ali 680 evrov na noč lahko sedaj kot ptica prespite ugnezdeni v steni visoko nad valovi, ki vas zazibajo v spanec, ko pod vami udarjajo vanjo.

Soba s pogledom na morje, kjer nikoli ne zmanjka svežega zraka. Na severu valižanske obale sta si Sam Farnsworth in njegova partnerica izmislila prav poseben hotel. Gre za platno, ki je pripeto na valižanski klif, približno 60 metrov nad morjem. "Za tiste, ki si želijo nekaj drugačnega in se ne bojijo višine," pravi Farnsworth. "Na začetku je občutek zelo hecen, nato pa se ljudje sprostijo in uživajo v takšni povsem drugačni izkušnji. Precej nenavadno se je zbuditi v platnu, ko pod teboj 60 metrov ni ničesar."

Navdih lastnika našla pri plezalcih
Goste v njihovo posteljo spustijo z vrvjo, pred tem jim svetujejo, da uporabijo stranišče. Če se ta potreba zopet pojavi, je zgoraj vedno na voljo nekdo, ki jih lahko z vrvjo še enkrat potegne navzgor. Samo izkušenim plezalcem je dovoljeno, da priplezajo sami. Navdih za takšen hotel sta namreč lastnika dobila ravno v plezalstvu. Takšno posteljo sta si denimo naredila Tommy Caldwell in Kevin Jorgeson, ko sta s prostim plezanjem osvojila steno v kalifornijskem narodnem parku Yosemite, ki ima kar 915 metrov.
Najbrž je bolje, da nimate navade, da se v postelji preveč obračate ali da – bog ne daj – celo hodite v spanju. Sicer pa je najbrž zanimivo doživeti, kako spijo galebi. Zjutraj vam navzdol spustijo tudi zajtrk – krepčilna britanska jajca s slanino. Ta si lahko nato privoščite, medtem ko iz prve vrste opazujete sončni vzhod in prebujanje narave.

L.E.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27531

Informacije

Informacije