Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Pomladanski izlet

Primorski dnevnik: Na velikonočni ponedeljek, to je 6. aprila, se bodo člani Slovenskega planinskega društvaTrst z avtobusom podali na tradicionalni Pomladanski izlet.

Sprehodili se bodo po predalpskem hribovju, ki se dviga nad Volčami, med Tolminom in Mostom na Soči. Najprej se bodo povzpeli na vzpetino Mengore, na kateri stoji cerkvica sv. Marije. Področje je tesno povezano z usodo prebivalstva Tolminske in Zgornjega Posočja. Ob turških vdorih so domačini tu iskali
zatočišče, tod so se zbirali puntarji in načrtovali boj za staro pravdo, med prvo svetovno vojno pa so postale Mengore nepremagljiva trdnjava umirajočega Avstro-ogrskega cesarstva, s sosednjima vrhovoma Cvetjem in Bučenico so predstavljale jedro avstroogrske obrambe tolminskega mostišča. Po celotnem področju je speljana Pot miru. Po njej se bodo pohodniki podali iz vrha Mengor še na Bučrenico, od koder se odpira čudovit razgled na Julijce. Tura je nezahtevna, primerna je za vse. Predvidene so 3 ure zložne hoje. Pohodu bi sledilo kosilo. Odhod avtobusa ob 8.00 uri iz Trsta, Trg Oberdan, oziroma ob 8.IS iz trga v Sesljanu. Vpisovanje do danes, četrtka, 2. aprila, za vpis in informacije pokličite na tel. št. 040413025.

02.04.2015

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije