Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kekčeva potepanja

Primorski dnevnik: Pri naimlaiših želijo spodbuditi zanimanje za aktivno preživljanje prostega časa in ljubezen do gora - V nedeljo na Volnik

Slovensko planinsko društvo Gorica (SPDG) je tudi letos vključilo v svoj program vrsto zanimivih planinskih pohodov in kolesarskih izletov, dalje nedeljske tečaje smučanja in smučarsko šolo; vadbe potekajo od lanskega decembra, zaključile se bodo v marcu, udeleženci sodelujejo tudi na smučarskih tekmovanjih. V letošnji sezoni je bila društvu poverjena tudi organizacija 44. Srečanja obmejnih planincev, ki bo potekalo 14. junija na Vrhu v sovodenjski občini.

Še posebno skrb in pozornost bo društvo posvečalo otrokom in mladim. V ta namen je pripravilo nekaj lažjih pohodov oz. sprehodov, namenjenih predvsem najmlajšim in njihovim družinam. Sklop tovrstnih izletov so poimenovali Kekčeva pot, saj se bodo mladi udeleženci kot mali Kekci lahko poveselili ob zdravem življenju v naravi, ob druženju, igri ter opazovanju zanimivosti okolja. Težavnost izletov je prilagojena starosti, gibalni sposobnosti in vzdržljivosti otrok. S temi dejavnostmi društvo želi spodbuditi pri naj mlajših zanimanje za aktivno preživljanje prostega časa s sovrstniki, jim ponuditi možnost, da si na sproščen način naberejo izkušenj v planinskem svetu, in vzbuditi pri njih ljubezen do naših prelepih gora.

Program letošnjih Kekčevih poti je naslednji: v nedeljo, 22. marca, Volnik na tržaškem Krasu, v nedeljo, 12. aprila, Slap Kozjak in Tolminska korita v Soški dolini, v nedeljo, 10. maja, Sveta Trojica in Krpanova dežela v okolici Pivke na Notranjskem, v nedeljo, 13. septembra pa še Mali Golak na Trnovski planoti.

Kot pozdrav pomladi se bodo v nedeljo, 22. marca, mali pohodniki in njihove družine povzpeli na hrib Volnik na tržaškem Krasu. Na parkirišču pri nekdanjem mejnem prehodu Rdeča hiša v Gorici se bodo zbrali ob 8.45, odhod z lastnimi prevoznimi sredstvi bo ob 9. uri. Za podrobnejše informacije in za prijave sta na razpolago društvena odbornica Fanika Klanjšček (tel. 347-6220522, fanika@spdg.eu) in predsednik društva Mitja Morgut (tel. 338-3550948, mitja@spdg.eu); interesenti se lahko zglasijo tudi v društvenem uradu na Verdijevem korzu 51/int. v Gorici vsak četrtek od 19. do 20. ure (tel. 0481-532358). Pri društvu se nadejajo, da bo odziv družin čim večji.

 19.03.2015

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27667

Informacije

Informacije