Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Po padcu na Zoncolanu umrl mlad Tržačan

Primorski dnevnik: 23-letni Tržačan Elia Ghisellini žal ni imel sreče. Njegov padec v globok jarek na Zoncolanu se je danes ponoči končal tragično.

Potem ko so ga gorski reševalci v zahtevni reševalni akciji reševali cel večer in ga s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Tolmeču, je ponoči podlegel hudim poškodbam. Sprva se je zdelo, da jo bo smučar odnesel le s poškodbami, ki pa so se žal v bolnišnici izkazale za usodne.

Smučar se je skupaj s prijateljem po smučanju udeležil zabave v koči na Zoncolanu. Popoldansko zabavo so upravitelji koče naslovili »Mojito ti amo. Live Alta tensione«, na njej pa so se zbrali ljubitelji smučanja, gora in zabave. Po 17. uri, ko se je bilo treba spustiti v dolino, sta se mladeniča odločila, da gresta do Ravascletta peš. Zavila sta v gozd, po katerem sta hodila kar nekaj časa. Prijatelj nesrečnega smučarja se je želel vrniti nazaj, saj sta v gozdu izgubila kompas. Elia ni prisluhnil prijatelju in nadaljeval pot po gozdu. Ta odločitev ga je žal stala življenja: mladostnik se je približal robu globokega jarka in padel 200 metrov v globino.

Prijatelj je nemudoma poklical reševalce. Na kraj nesreče so prišli gorski reševalci in policija, njim pa so se pridružili še prostovoljci, gasilci in osebje službe Promotur, ki je na kraj dogodka pripeljalo motorne sani. Prav s pomočjo teh sani so prišli do poškodovanega v jarku, kjer so ga takoj začeli oživljati. Ko je bilo zdravstveno stanje stabilizirano, so ga odpeljali v bolnišnico, kjer pa zanj ni bilo pomoči. Po večurnem boju za življenje je 23-letni mladenič podlegel poškodbam.


Primorski dnevnik - 17. marca 2015

Odličen plavalec, ki je umrl v gorah
Mladi Elia Ghisellini umrl v bolnišnici po tveganem spustu in padcu na Zoncolanu; pred 12 leti v podobni nesreči umrl 25-letni Sebastiano Apollonio

Prijatelj ga je v nedeljo zvečer posvaril pred nevarnostjo, on pa je v temi vztrajal po strmi gozdni poti in to je bilo zanj žal usodno. Tržačan Elia Ghisellini, ki še ni dopolnil 21 let, je med zahtevno hojo s smučišča na gori Zoncolan skozi gozd proti Ravasclettu zašel v napačno smer, naposled pa padel v globok jarek in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oživljali in po zapleteni intervenciji spravili na helikopter, nekaj ur zatem pa je mladenič podlegel poškodbam v bolnišnici v Tolmeču. Kdor ga je poznal, opisuje Elio Ghisellinija kot zlatega fanta, ki je bil dobrega srca. Bil pa je tudi odličen športnik, že od malih nog je bil včlanjen v plavalno društvo Ghisleri na Pončani. Odlikoval se je v plavanju s plavutmi, v tej disciplini je na državnih prvenstvih nekajkrat za las zgrešil bronasto medaljo. Pravkar je postal učitelj plavanja, z malimi plavalci pa se je zabaval vsega en teden. Potem je s prijateljem odšel na izlet na goro Zoncolan, s katere se ni vrnil živ.
Dogodek je marsikomu priklical v spomin podobno tragedijo izpred 12 let, ko se je 25-letni Tržačan Sebastiano Apollonio zadržal v zavetišču v dolini Val Badia in se poslovil od prijateljev, nakar je zvečer sam zasmučal proti dolini in se ponesrečil na snegu ter izgubil življenje v mrzli noči.

16.03.2015


Messaggero Veneto - 16.03.2015
Morto il giovane escursionista caduto in un canalone
 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27662

Informacije

Informacije