Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Neverjetno: v 18 urah padlo kar 256 cm snega

24ur.com: Italijanski kraj Capracotta se bo lahko v zgodovino zapisal kot kraj, kjer je v manj kot 24 urah padlo kar 256 centimetrov snega. Do zdaj je bil rekord zabeležen v Koloradu, ko je leta 1921 v manj kot 24 urah padlo 193 centimetrov snega

V italijanskem kraju Capracotta je v manj kot 24 urah ali natančneje v 18 urah padlo neverjetnih 256 centimetrov snega.

Če bo svetovna meteorološka organizacija tudi uradno potrdila podatke, bomo lahko govorili o rekordni snežni odeji, ki je padla v enem dnevu. Toliko snega je vas prejela v polarnem ciklonu, ki je območje zajel 5. marca.

V 35 kilometrov oddaljenem kraju Pescocostanzo pa so v istem obdobju dobili (le) 240 centimetrov. Ljudje so morali kopati rove, namesto vrat pa so morali uporabljati okna, da so prišli ven oziroma, da je do njih prišla pomoč.

Capracotta ni kraj v Alpah, ampak leži južno od Rima. Je pa drugo najvišje območje na jugu Italije, saj leži na 1421 metrov nadmorske višine. Prav tako je blizu morja. Nad krajem se posledično mešata vlažen in mrzel zrak s severa in zato območje večkrat prejme večje količine snega.

Do zdaj je rekord največ snega v manj kot 24 urah držal Silver Lake v Koloradu, ko je aprila 1921 zapadlo 193 centimetrov snega.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27642

Informacije

Informacije