Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 15.03.15

Turni smučar padel v razpoko na Debelem vrhu - Nesreče
Predviden razvoj vremena

Ob 11.28 se je poškodoval turni smučar pri padcu v razpoko na Debelem vrhu v občini Bohinj. Posredoval je helikopter Slovenske vojske z reševalcem letalcem GRS Bohinj in zdravnico letalko reševalko. Ponesrečenega smučarja so ob pomoči vrvne tehnike potegnili iz globeli in pripravila za transport s helikopterjem, ki ga je prepeljal na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 11.37 se je na smučišču Krvavec v občini Cerklje na Gorenjskem poškodovala smučarka. Reševalci na smučišču so jo oskrbeli in jo predali reševalcem NMP, ki so jo z reševalnim vozilom prepeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

Ob 12.20 si je zlomil nogo jadralni padalec na vzletišču nad Šmihelom v občini Nova Gorica. Gorska reševalca iz enote HRI MONG Nova Gorica sta nudila pomoč reševalcem NMP pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 15.32 je na drevo na pobočju pod vzletiščem nad Šmihelom, občina Nova Gorica, padel jadralni padalec in obvisel na drevesu. Še pred prihodom Enote za hitre intervencije HRI Nova Gorica je padalec nepoškodovan sam sestopil z drevesa.

Ob 13.29 je posredoval helikopter HNMP Slovenske policije z dežurno ekipo v ZD Bohinj v Bohinjski Bistrici, od koder je prepeljal poškodovano deklico, ki se je poškodovala na smučišču Soriška planina v UKC Ljubljana.

Predviden razvoj vremena

V nedeljo bo zmerno do pretežno oblačno. Le na Primorskem bo dopoldne še dokaj sončno, a se bo popoldne tudi tam postopno pooblačilo. Pihal bo povečini šibak vzhodni veter. V ponedeljek bo večinoma oblačno. V zahodni in ponekod v osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, nad okoli 900 metri nad morjem pa rahlo snežilo. V torek bo sprva še pretežno oblačno, sredi dneva in popoldne pa se bo jasnilo. Pihal bo severovzhodni veter, na Primorskem rahla do zmerna burja. V sredo bo pretežno jasno. Veter bo oslabel, čez dan bo nekoliko topleje.

15.03.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

3 komentarjev na članku "Bilten URSZR – 15.03.15"

Gabrijel Rožič,

Nesreča "sreča" je podrobneje opisana na http://www.grzs.si/novice.php?pid=274

na sliki 5/7 se vidi sledi po katerih je skupina hodila. Po GPS podatkih smo ugotovili, da je padel v Brezno 29 pod Debelim vrhom, 8116 (katasterska številka).


Jaka Ortar,

"Ob 11.28 se je poškodoval turni smučar pri padcu v razpoko na Debelem vrhu v občini Bohinj."

Morda kdo ve kaj več - ali je šlo za razpoko v snežni odeji, kraško brezno?


Jaka Ortar,

Hvala!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije