Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Breznik na vrh TNP

Delo - Blaž Račič: Odločitev vlade Svet zavoda proti

Ljubljana – Dr. Bogomil Breznik bo Triglavski narodni park (TNP) kot vršilec dolžnosti direktorja vodil največ eno leto, je včeraj odločila vlada. Pri imenovanju pa ni upoštevala mnenja sveta zavoda TNP, ki je kandidaturo Bogomila Breznika za mesto direktorja TNP na januarski seji odločno zavrnil, saj so mu očitali nepoznavanje parka in nerealne načrte.

A je mnenje sveta zavoda le nezavezujoče. Bogomil Breznik včeraj komentarja ni dal in ga je obljubil za danes, medtem ko podpredsednik sveta zavoda Miro Eržen ne izključuje razmisleka o odstopu s funkcije. Ob tem je dejal, da ali je Breznik spremenil program dela ali pa se obeta komercializacija parka. Težko bodo sprejeli upravljavski načrt TNP, saj se cincanje z direktorjem vleče že dve leti, Eržen pa ugotavlja, da se »brez polnega mandata ni vredno lotiti večjih projektov«.

Po dveh letih vedejevstva se bo z vrha TNP prvega aprila umaknil dr. Peter Skoberne, ki pravi, da park ne bo mogel še dodatno privarčevati sto tisoč evrov, kar jim je po zadnjih navodilih naložilo ministrstvo. Z bankami so se sicer dogovorili za poplačilo polmilijonskega dolga do leta 2020. Nekdanji direktor TNP, zdaj pa njegov uslužbenec, Martin Šolar pravi, da je vlada z imenovanjem prevzela odgovornost za park in da zapravljajo njegov ugled. »Tiho ne bomo, saj se s kandidaturo nisem strinjal«, je dejal svetnik TNP Dušan Jovič.

Blaž Račič 

  13.03.2015

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

2 komentarjev na članku "Breznik na vrh TNP"

Lojze Budkovič,

Kljub odklonilnemu stališču sveta TNP, je vlada potrdila novega začasnega direktorja. Predlaganega gospoda ne poznam. Kot dolgoletni prostovoljni nadzornik si težko predstavljam njegovo delo in počutje v okolju, kjer nimaš potrebne podpore za uresničitev predlaganega programa. Agoniji in igric s parkom ni videti konca.


Rok Kovač,

Žalostno je v naši državi to, da še tistega, ki bi bil sposoben narediti kaj dobrega in ima vizijo, že v kali zatrejo.

Takšne pritlehne prakse kadrovskega manipuliranja, ki samo nakazuje na delovanje lobijev v ozadju, verjetno niso priča nikjer v razvitem delu Evrope v takšnem merilu, kot le pri nas.

Edini duhovno in poslovno uravnotežen ter zelo moder je bil naš bivši predsednik Janez Drnovšek, ki je že vnaprej vedel, kako bodo potekale silnice, kaj se bo zgodilo in temu primerno že prej odreagiral. Rek, ki ga je povedal kar poslancm v državnem zboru, češ, saj se boste za konec mojega mandata še stepli med sabo, še dandanes kako drži. Kartela ozkih krogov v zdravstvu, sedaj v izobraževalnih sistemih in vse to se dogaja in lahko dopušča z našim enakopravnim pravno ustavnim sistemom, ki godi samo tajkunskim zaslužkarjem. Če bi Slovenija povzela odličeno pravno zakonodajni sistem Avstrije, bi država samo v enem letu profitirala na milijone, po anomalijah odtujenega družbenega denarja. Tako ne bo še dolgo niti prepotrebnih helikopterjev za reševanje, saj bo treba kar 9let mastno plačevati posojen ameriški kapital.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27639

Informacije

Informacije