Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Kekčeva pot

Novi glas: Slovensko planinsko društvo Gorica / Pohodi in sprehodi za najmlajše in njihove družine

Slovensko planinsko društvo Gorica je tudi letos vključilo v svoj bogati in pestri program vrsto zanimivih planinskih pohodov, kolesarskih izletov, nedeljske tečaje smučanja ter smučarsko šolo (treningi potekajo že od decembra lani, zaključili se bodo marca in predvidevajo za udeležence tudi sodelovanje na raznih smučarskih tekmovanjih). V letošnji sezoni je društvu bila poverjena tudi organizacija 44. Srečanja obmejnih planincev, ki bo potekalo 14. junija na Vrhu Sv. Mihaela.
Še posebno skrb bo društvo letos namenilo otrokom in mladim. V ta namen je zato pripravilo nekaj lažjih pohodov ali sprehodov, namenjenih predvsem najmlajšim in njihovim družinam. Sklop tovrstnih izletov je društvo poimenovalo KEKČEVA POT, saj se bodo mladi udeleženci kot mali ‘Kekci’ lahko poveselili ob zdravem življenju v naravi, druženju ob igri ter opazovanju in spoznavanju zanimivosti okolja, ki nas obdaja.
Težavnost izletov je prilagojena starosti in fizični zmogljivosti otrok. S temi aktivnostmi si društvo želi spodbuditi pri najmlajših zanimanje za aktivno preživljanje prostega časa s sovrstniki, ponuditi jim možnost, da si na sproščen način naberejo prijetnih izkušenj v planinskem svetu, ter vzbuditi pri njih ljubezen do naših prelepih gora.
Program izletov v letu 2015:
• nedelja, 22. marca, VOLNIK (tržaški Kras)
• nedelja, 12. aprila, SLAP KOZJAK IN TOLMINSKA KORITA (Soška dolina)
• nedelja, 10. maja, SVETA TROJICA IN KRPANOVA DEŽELA (v okolici Pivke na Notranjskem)
• nedelja, 13. septembra, MALI GOLAK (Trnovska planota)
Za katerokoli podrobnejšo informacijo ali prijavo na izlete sta vam na razpolago odbornica Slovenskega planinskega društva Gorica Fanika Klanjšček (gsm št. 347 6220522 ali e-naslov fanika@spdg.eu) in predsednik društva Mitja Morgut (gsm št. 338 3550948 ali e-naslov mitja@spdg.eu). Društveni urad na korzu Verdi 51/int. pa je odprt vsak četrtek od 19. do 20. ure (tel. +39 0481 532358).
PRISRČNO VABLJENI OTROCI IN NJIHOVE DRUŽINE!!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije