Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Smrt pod plazovi

Jutro: Žrtve nenadnih vremenskih sprememb.

Nenadne vremenske spremembe zadnjih dni povzročajo, da prihajajo od vsepovsod poročila o plazovnih nesrečah v alpskem ozemlju. Večjo skupino italijanskih dijakov in žensk, ki je bila z nosači na poti v Breuil v Cervinski dolini, je n. pr. presenetil ogromen plaz, trije dijaki in dva nosača so pri tem izgubili življenje.
Na progi Mariazell—St. Polten je plaz zasul neki viadukt v trenutku, ko je šel vlak preko njega. K sreči ni bilo nobenih človeških žrtev, kakor tudi ne v St. Jeanu de Maurienne na Francoskem, kjer so trije plazovi premaknili železniški tir v dolžini 200 m.

Pač pa je plaz zahteval smrtno žrtev ob gori Feuerkogel v bližini Ebenseeja v Avstriji. Tam je hotela skupina osmih smučarjev domačinov napraviti bravurno dejanje na zelo strmem pobočju z nekega sedla, kjer je smučanje v ostalem prepovedano. Sprožili so plaz, ki je dva smučarja potegnil s seboj v globino. Enega so kmalu še živega rešili, drugega pa so odkrili po večurnem delu že mrtvega v plazovni masi, ki je merila v dolžino 200 m in 30 m v širino.

Jutro, 6. marec 1935

06.03.1935

dLib.si

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27637

Informacije

Informacije