Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Alpinistično-plezalni večer

Danes slovesna podelitev priznanj PZS najuspešnejšim alpinistom in športnim plezalcem in priznanj OKS za dosežke v športnem plezanju vse - v letu 2014

Sporočilo za medije: Planinska zveza Slovenije ter njeni Komisija za alpinizem (KA) in Komisija za športno plezanje (KŠP) bodo 25. februarja na alpinistično-plezalnem večeru ob 16. uri v Cankarjevem domu v Ljubljani slovesno razglasile najuspešnejše v alpinizmu in športnem plezanju v preteklem letu ter podelile priznanja najboljšim alpinistom in športnim plezalcem za leto 2014.
Kandidati za alpinistična priznanja so že znani, že zdaj pa vam zaupamo, da bo nagrado za življenjsko delo na področju alpinizma posthumno prejel Peter Mežnar.
Ob tej priložnosti bo Olimpijski komite Slovenije podelil tudi priznanja za dosežke v športnem plezanju v preteklem letu.

Podelitev priznanj: 25. februarja ob 16. uri v Cankarjevem domu, dvorani E1-E2

Slovenski vrhunski alpinizem je lani zaznamovalo več izjemnih prvenstvenih smeri in uspešnih odprav, kar trije vzponi slovenskih alpinistov so tudi na širšem seznamu nominiranih vzponov za zlati cepin za najpomembnejši alpinistični vzpon na svetu v letu 2014.

Tudi športne plezalke in plezalci so znova blesteli na največjih tekmovanjih. Poleg odmevnih ženskih dosežkov smo lani doživeli tudi preboj športnih plezalcev v sam svetovni vrh. Zelo uspešni so bili tudi tekmovalci v mladinski kategoriji; naša mladinka je zmagala prav na vseh mednarodnih tekmah, na katerih je nastopila, športno plezanje pa je znova slavilo na podelitvi Bloudkovih priznanj, najvišjih odlikovanj RS v športu.

  24.02.2015


Peter Mežnar - nagrada za življensko delo

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27643

Informacije

Informacije