Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Planine zahtevale novo žrtev

Slovenec: Ljubljana, 1. aprila.
Današnji »Ponedeljski Slovenec« je poročal o novi nesreči v Kamniških planinah, ki je zahtevala življenje mladega, 26 letnega Mirka Muleja, ...

... trgovskega pomočnika pri ljubljanski tvrdki Prelog v Gosposki ulici. Trije turisti, to je Mirko Mulej, zasebni uradnik I. M. in neki ljubljanski inženjer so se slučajno v nedeljo zjutraj sešli v Kamniški Bistrici, dasi se poprej niso poznali. Vsi trije so bili namenjeni na Brano. Na Kamniškem sedlu je dobil I. M. krče v noge ter ni mogel nadaljevati poti na Brano, pač pa sta jo Mulej in inženjer. Na Brani sta ob 9.30 prečkala široko snežišče, na katerem pa je Mulej z derezami nerodno hodil in mu je spodrsnilo ter je odletel v prepad. Vse se je zgodilo v trenutku, tako, da mu spremljevalec ni mogel pomagati. Mulej je padel kakšnih 50 do 60 metrov globoko v brezdno pod Okrešljem ter je bil takoj mrtev. Spremljevalec, ki je bil brez cepina, ni mogel do njega, pač pa je odhitel proti Kamniški Bistrici, da obvesti reševalno ekspedicijo.

Spotoma je srečal g. Franja Podborška iz Ljubljane, ki se je kljub nevarnosti spustil do Muleja ter ugotovil, da je ta že mrtev. Iz Kamniške Bistrice je bila takoj organizirana reševalna ekspedicija pod vodstvom g. Koželja, iz Celja pa pod vodstvom g. Kopinška. V nedeljo se obema ekspedicijama ni posrečilo najti ponesrečenca, pač pa je to uspelo celjski ekspediciji davi okoli petih. Truplo je ekspedicija prenesla najprej na Pasje sedlo, od tam v Logarsko dolino in dalje v Solčavo. Sorodniki so sporočili, da bo truplo prepeljano v Ljubljano in je mestni mrtvaški avto odšel ob 14 ponj.

Pokojni Mirko Mulej je bil rojen 4. januarja 1009 v Potokih, občina Koroška Bela. Bil je sin imovitega posestnika, ki je bil tudi župan na Koroški Beli. Doma je bilo šest sinov in pet hčera, od katerih je morala večina seveda po svetu in tako tudi Mirko. Izučil se je trgovine v Tržiču, potem pa je vstopil pri tvrdki Prelog, kjer je služboval polnih sedem let. V službi je bil vesten ter ga je imel njegov šef prav rad. Imel je prav za prav samo eno strast: planine, na katere je hodil, kadar je le mogel. Po značaju je bil veder, dasi tudi resen mladenič. Stanoval je v Delavskem domu. — Užaloščenim sorodnikom naše sožalje! Pokojniku naj sveti večna luč!

Slovenec, 2. april 1934
 

02.04.1935

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije