Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Prispevajmo za Prešernovo kočo na Stolu

Železar: Odbor za gradnjo Prešernove koče na Stolu namerava za 20-letnico osvoboditve nadaljevati z gradnjo in kočo postaviti pod streho.

Ob zaključni akciji bo vzidana tudi posebna spominska plošča kot spomin na prvo gradnjo te koč e in na veliko borbo na Stolu, ki je bila 20. februarja 1942 ter je ob tej priliki padel partizan Jože Koder.

Z izgradnjo te koče bodo tudi Karavanke postale zanimivejše, saj je prav s Stola izredno lep razgled po vsej Gorenjski in sosednji Koroški. Nekateri obrati železarne in drugi prebivalci Jesenic so že pokazali precej razumevanja za to gradnjo, vendar ta sredstva ne bodo zadostovala za letošnjo akcijo. Prepričani smo, da bodo tudi ostali podprli to gradnjo.

Kupone po 100, 200, 500, 1000 in 5000 dinarjev ima na zalogi Planinsko društvo Jesenice in sindikalna podružnic a Železarne Jesenice. Denar pa se lahko nakazuje tudi direktno na odbor za gradnjo Prešernove koče na Stolu na Jesenicah. Pripravlja se tudi ukinitev omejitve za vstop v obmejni pas, kamor spadajo Karavanke. Že sedaj pa je možen pristop v ta predel s posebnim dovoljenjem, ki ga izdaja oddelek za notranje zadeve na Jesenicah. Vabimo in pozivamo vas, da podprete to akcijo in omogočite izgradnjo tega važnega gospodarskega objekta in spomenika narodnoosvobodilne borbe.

Odbor za gradnjo Prešernove koče na Stolu — Jesenice
Železar, 20. februar 1965

   Železar

 

 20.02.1965

Jlib.si

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije