Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Odkrijte zaklade

Planet SiOL - Katja Nared: ,... ki jih skrivajo slovenski arhivi - 75 arhivskih kilometrov na 536 knjižnih straneh

Deset slovenskih arhivov je za prihajajočo pregledno razstavo izbralo najlepše in najbolj zanimive primerke iz svojih depojev. Predstavljajo jih tudi v knjigi Arhivi - zakladnice spomina.

 < Celotna objava na Planet SiOL.net >

Arhiv Republike Slovenije je v sodelovanju z devetimi slovenskimi arhivi pripravil pregledno razstavo najbolj slikovitih, zanimivih in ohranjenih eksponatov, ki jih bodo predstavili na razstavi Arhivi – zakladnice spomina, ki bo od 5. marca do 10. maja na ogled v razstavišču Narodnega muzeja Slovenije na Metelkovi v Ljubljani.

/.../ Še pred odprtjem razstave je izšla istoimenska knjiga, ki predstavlja najpopolnejšo antologijo slovenske arhivske dediščine do zdaj. Besedila je prispevalo 52 avtorjev, knjiga pa na 536 straneh predstavlja "jagodni izbor najlepših in najpomembnejših dokumentov ter hkrati prerez arhivskega gradiva, ki poleg vizualne privlačnosti pisne dediščine razodeva vse pomembnejše zvrsti arhivskega gradiva, prelomne dogodke, pomembne procese in znane osebnosti širšega slovenskega prostora". ...

 11.02.2015 

 

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27671

Informacije

Informacije