Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Februarska številka »Planinskega Vestnika«,

Jutro: ... ki je pravkar izšla, ima pestro vsebino.

Ludvik Zorzut priobčuje članek »Smuške steze na zapadnem Pohorju«, ki je opremljen s prav lepimi slikami. Leon Pipan opisuje vzpon na Kočno v snegu. Vinko Modec nas vodi po zelo zanimivi plezalni turi na steber v severovzhodni steni Križa v Savinjskih Alpah. Dr. Milko Hrašovec objavlja svoje vtiske s planinskega kongresa v Skoplju. Anton Flegar opisuje vzpon trmoglavega planinca na vrhove Košute, v »Našem kotičku« opisuje Vinko Zor avtomobilsko vožnjo skozi Dolomite.
Obzor in društvene prinašajo mnogo zanimivega o planinstva v drugih deželah. Interesanten je razgled po planinskih časopisih. Umetniški prilogi sta sliki. »Pogled z Vogla na Rodico« (foto Vilhar) in »Tošča Sv. Ožbolta« (foto profesor Ravnik). Dolžnost vsakega planinca bi naj bila, da je naročen na glasilo SPD, osobito ker znaša celoletna naročnina le 40 Din. Novi naročniki prejmejo tudi januarsko številko. Naročila sprejema pisarna SPD v Ljubljani, Aleksandrova cesta 4. vhod iz pasaže.

 

Izredni občni zbor SPD, podružnice v Radovljici se bo vršil 28. t. m. ob pol 7. zvečer v društvenem lokalu v radovljiški graščini z dnevnim redom: čitanje zapisnika zadnjega občnega zbora; odobritev pravil, sklenjenih na skupščini dne 16. decembra 1934; slučajnosti.

Jutro, 10. februar 1935

10.02.1935

dLib.si

Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27533

Informacije

Informacije