Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dve tekmi

v lednem plezanju na tujem: Saas Fee z Janezom Svoljšakom, v Rabensteinu pa se mu je pridružila Marija Jeglič

V Saas Feeju (23. in 24. januarja) se Janezu ni izšlo po načrtih. V kvalifikacijah mu je eden od cepinov padel na tla, kar je žal pomenilo konec tekmovanja. Kljub smoli z oprema, kar ni bilo prvič, se je uvrstil na 30. mesto med 58 tekmovalcev.
Prvak slovensko-hrvaškega pokala v lednem plezanju pa ni edini zastopal Slovenije v tem švicarskem zimskem središču; opazili smo tudi Žigo Štera, ki se je kot mednarodni sodnik tokrat preizkusil v vlogi predsednika žirije.

Nadaljujemo s tekmo v Rabensteinu oz. Corvari, ki je štela tudi za svetovno prvenstvo v težavnosti. Za razliko od preteklih tekmovanj, se je na Južno Tirolsko odpravilo nekoliko številčnejša slovenska delegacija. Sestavljali so jo Andrej Pečjak kot predsednik žirije, Nejc Šter kot mednarodni sodnik ter tekmovalca Janez Svoljšak in Marija Jeglič, debitantka na tekmah takega ranga.
Kvalifikacijska nastopa sta izpeljala odlično in se oba uvrstila v polfinale, kjer pa sta žal tudi zaključila s tekmovanjem. Janez si je priplezal 13. mesto, Marija pa 22.

Vir: 04.02.2015: PZS - Jasna Pečjak:
Svoljšak nadaljuje z uspešnimi predstavami na tekmah svetovnega pokala v lednem plezanju [Fotografije Andrej Pečjak]

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27663

Informacije

Informacije