Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Bilten URSZR – 30.01.15

Gozdar se je huje poškodoval
Predviden razvoj vremena

Ob 13.40 se je huje poškodoval gozdar pri delu v gozdu pri naselju Zakriž v občini Cerkno. Aktivirani so bili reševalci GRS Tolmin in gasilci PGD Cerkno ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Idrija pri prenosu poškodovanega do reševalnega vozila.

Predviden razvoj vremena

V petek bo oblačno s padavinami, ki se bodo dopoldne od jugozahoda še okrepile. V severnih in osrednjih krajih bo snežilo, na vzhodu in jugu pa prehodno tudi deževalo. Na Primorskem bo deževalo, ob morju bo zjutraj in dopoldne pihal okrepljen jugo. Popoldne bo dež povsod v notranjosti Slovenije od severa prešel v sneg. Zapihal bo severni veter, zvečer na Primorskem šibka do zmerna burja. Ponoči bo sneženje ponehalo.
V soboto bo delno jasno z občasno spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer lahko predvsem v južnih in zahodnih krajih nastane kakšna ploha. V noči na nedeljo se bo od juga spet pooblačilo.
V nedeljo bo oblačno, v večjem delu Slovenije bo snežilo, le ob morju deževalo. Na Primorskem bo pihala šibka burja. V noči na ponedeljek bo sneženje ponehalo.
V ponedeljek bo precej jasno in po kotlinah zjutraj megleno.

OPOZORILO: Po podatkih Agencije RS za okolje se globoko ciklonsko območje pomika iznad severnega Jadrana prek Slovenije proti Panonski nižini.
Ponoči je v hribovitem svetu zahodne Slovenije že zapadlo okoli 20 cm snega, po nižinah osrednje in severozahodne Slovenije pa do 10 cm. Do večera bo na severozahodu in v večjem delu osrednje Slovenije zapadlo skupaj od 25 do okoli 40 cm snega, v gorah pa tudi nad pol metra. Predvsem na Gorenjskem bodo popoldne zaradi okrepljenega severnega vetra možni tudi snežni zameti. Povečala se bo nevarnost snežnih plazov. Drugod v notranjosti države pričakujemo od 10 do 25 cm južnega snega, najmanj naskrajnem jugu in vzhodu, kjer trenutno še dežuje. ...

30.01.2015

Uporabljane oznake: Bilten|GRS|nesreča|plaz|RAZ|sneg|vreme|


URSZR: obvestila (nesreče prejšnjega dne ...)
URSZR: opozorila (predviden razvoj vremena ...)

www.Meteo.si <> www.arso.gov.si

Podrobnejša vremenska napoved
► posebej za gorski svet/Julijske Alpe  

• Meteoalarm.eu: vremenska opozorila 

Vreme.net  [vreme.zurnal24.si]
► Napoved za pohodnike/gore
Vremensko okno
Kamere
slika s Kredarice | spletne kamere


Kategorije:
Informacije SLO Vse objave

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije