Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dva mrtva, pet poškodovanih v Braziliji

Schuster Adventures - Ogromen roj divjih čebel je napadel skupino ljudi, ki so se ukvarjali s spusti po slapovih (kanjoningom) na gori Mata Atlantica, v regiji Rio Grande do Sul.

Nesreča se je zgodila v soboto, 24. januarja 2015, popoldne, vendar so bile reševalne ekipe obveščene šele v nedeljo, ko sta dva udeleženca soteskanja prehodila več kot 12 kilometrov, da sta dosegla okolico mesta Maquiné.

Reševanje ponesrečenih se je tako začelo šele v ponedeljek, 26. januarja.

Eden izmed članov skupine je takole opisal tragedijo: »Nenadoma se je pojavil ogromen roj, ki je prišel iz gozda. Ker smo stali na robu stene, so nas čebele dobesedno pometle v prepad. Vse je šlo narobe ... « ... Folha de S. Paolo - 26.01.2015
Fall After Bee Attack Kills 2 Rappelers and Injures 5 in Rio Grande do Sul

Kardiolog Roberto Schuster (73) iz Sao Jerónima (blizu Porto Alegreja), ki je vodil skupino in organizira raziskovanje rek in slapov že več kot deset let, je prav tako padel. Vendar višina padca ni bila usodna. Zlomil si je nogo in kolk.

Pred petimi leti je imela skupina že nesrečo na istem slapu, kjer se je zgodil tokratni napad čebel. Znanih pa je tudi že več primerov, ko so čebelji roji napadli ljudi v stenah ...

 

ZH Notícias - 25.01.2015
Grupo de rapel havia sofrido incidente na mesma cascata em 2010

FB - Schuster Adventures ... As famílias de Ronei Marcelino Pinto e Jean Carlos Machado Lopes.

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27532

Informacije

Informacije