Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Dogajanje

Slovenske novice: ... pod Malim Triglavom je posnela spletna kamera, ki beleži gibanje Triglavskega ledenika

FOTO: Kako je 28-letnik iz Štajerske
omahnil v globino

KRANJSKA GORA – Včeraj smo poročali, da se je na poti pod vrhom Triglava zgodila nesreča, v kateri se je poškodoval gornik. Kot smo še izvedeli, je zdrsnil in si ob tem poškodoval glavo.

Medtem je spletna kamera, ki spremlja gibanje Triglavskega ledenika, posnela, kako so gorski reševalci in helikopterska posadka v pravi »kaskaderski akciji« rešili življenje 28-letnika iz Štajerske, ki je omahnil skoraj 200 višinskih metrov v globino. Povzetek, kaj se je dogajalo včeraj med 11.00 in 13.15, si lahko ogledate v priloženi fotogaleriji.

Več o izjemni reševalni akciji in akciji reševanja avstrijskega turnega smučarja, ki ga je odnesel plaz pod Mojstrovko nad Vršičem, pa v jutrišnji tiskani izdaji!

25.01.2015, 18:45

2 komentarjev na članku "Dogajanje "

Franci Savenc,

Umaknil:


 


Franci Savenc,

Miha Pavšek, 26.01.15, 09:05: Franci, ko boste poobljavljali sobotno nesrečo na M. Triglavu navedite le link na Slov. novice - http://www.slovenskenovice.si/crni-scenarij/doma/foto-kako-je-28-letnik-iz-stajerske-omahnil-v-globino . Žal so sneli fotografije še predno smo jih umaknili s pregledovalnika, po mojem so nas prehiteli za uro, dve … . Zdaj jim ne bomo sitnarili (pač zaradi tega, ker so jih priredili/obrezali & dorisali …) , nam je pa to dobra lekcija za prihodnje in bomo nekoliko dopolnili pravni poduk v pasici na levi strani.

... Ta objava ...

Miha Pavšek, 26.01.15, 16:44: V splošnim nimamo težav, zmotilo nas je, ker je slike obrezal, označil poškodovanca s krogom in pripisal »…več v jutrišnji tiskani izdaji SN...«.

Pripravljam kratek dopis zanj, kjer pa ne bo govora o odstranitvi, saj je link javen.

Menda je zdaj B.F. celo nekakšen neuradni PR-ovec GRZS oz. nekateri DGRS …, sramota, res!

Za nas je predvsem dobra šola in pa to, da bomo v kratkem pravni poduk opremili še z napisom, da je treba imeti ti za poobjavo dovoljenje skrbnika/GIAM ZRC SAZU.

Je že v delu!

Gremo dalje, učimo se tudi na napakah. Bodo pa slike v pomoč policiji, ki nas je pozvala in smo ji že posredovali originale!

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27538

Informacije

Informacije