Uredništvo: [email protected]
komentarji
| Registracija

Na Pokljuki

19.01.2015, 12:00


Tečaja se lahko udeleži največ 60 oseb. Simbolična fotografija.
Foto: Boštjan Fon/Delo

 

ponedeljek, 19. januar 2015, ob 14:38, Uredništvo G-L, ogledov: 688

Delo, Kronika: ... bodo v soboto in nedeljo tradicionalni Dnevi varstva pred snežnimi plazovi ...

Bled − Komisija za reševanje iz plazov GRZS organizira tradicionalne Dneve varstva pred snežnimi plazovi, ki bodo v soboto in nedeljo v vadbenem centru Slovenske vojske na Pokljuki. Udelenci tečaja se bodo zbrali v soboto ob osmi uri zjutraj, ko se bodo začela dopoldanska predavanja, po kosilu bo sledilo praktično delo na terenu in nato še popoldanska predavanja.

Drugi dan se bo začel s prikazom organiziranega reševanja, na katerem bodo udeleženci pod nadzorom inštruktorjev vadili iskanje ponesrečenca s plazovno žolno in s sondami. Naučili pa se bodo tudi preizkušati trdnost snežne odeje, je zapisano na spletni strani Gorske reševalne zveze Slovenije.

Zaradi omejenih možnosti nastanitve in velikosti učilnice se tečaja lahko udeleži maksimalno 60 oseb. »Prednost imajo tisti, ki se prej prijavijo in se tečaja še niso udeležili,« so zapisali na reševalni zvezi. Kotizacija za tečaj znaša 40 evrov, v ceno pa je vključeno strokovno vodenje tečaja, prenočišče in prehrana (polni penzion). Zaradi novega hišnega reda v vojašnici mora vsak udeleženec s seboj prinesti posteljnino ali spalno vrečo.

Oznake: USP
eXTReMe Tracker