Išči

Informacije

Objave z informativno vsebino.

Informacije

Objavljalci

Authors

Arhiv

Državno prvenstvo v vzponu

Nejc Kuhar: Na državnih prvenstvih v vzponu smo v zadnjih letih že vajeni odjug, tako da nas le ta tudi letos ni presenetila.

Ko smo lani mislili, da manj snega že ne more biti, smo dobili takoj potrditev, da je lahko še slabše.

Kljub snežnim in vremenskim razmeram, je organizatorju TSK Olimpik uspelo izpeljati klasično traso iz Ljubelja do vrha vlečnice Triangel. Kljub klavrni zimi, je bila udeležba bržkone najštevilčnejša doslej na tekmah v vzponu, saj se nas je zbralo blizu 50 tekmovalcev. Zato najprej čestitke vsem udeležencem, ki so se opogumili in spopadli najprej s samim seboj in kolikor je moči ostalo, nato še s konkurenco.

Zame je bila to druga tekma sezone in ne pomnim, kdaj v zadnjih letih sem imel sredi januarja na spisku tako malo tekem ... verjetno nikdar odkar tekmujem. Razlog je predvsem v odpovedi številnih tekmovanj, saj praktično po celotnih Alpah primanjkuje snega. Tekme odpovedujejo eno za drugo in tudi do konca januarja ne kaže, da bomo izven smučišč kaj dosti tekmovali.
Zaradi pomanjkanja tekem tudi sam nimam nekega občutka glede nivoja pripravljenosti. Po pričakovanjih mi tudi ta tekma tega odgovora ni dala, saj sem kmalu po štartu ostal sam in do konca nekako poizkušal držati visok ritem. Več odgovorov mi bo dala verjetno tekma prihodnji teden v Saalbachu, saj bo na letošnjem Mountain Attacku najmočnejša konkurenca doslej. Predvsem na prvem vzponu bomo lahko razgrnili svoje karte in videli "kam pes taco moli" letos. Najboljši so karte sicer razgrnili že ta vikend na prvi tekmi svetovnega pokala in po pričakovanjih je zobe pokazal Toni Palzer. Tekmovalna sezona se sedaj resno začenja, upam le, da se tudi snežne razmere postavijo na svoje mesto in omogočijo normalno nadaljevanje sezone.

Rezultati: DP Vertikal Zelenica 2015 >

  11.01.2015

 

 

Za objavo komentarja se prijavite ali registrirajte.

  • Število objav: 27670

Informacije

Informacije